Gazeteci Leyla Umar hayatını kaybetti

İSTANBUL - Ünlü gazeteci Leyla Umar (87) yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti

16 Kasım 2015 Pazartesi, 14:08
Gazeteci Leyla Umar hayatını kaybetti
-

İSTANBUL - Ünlü gazeteci Leyla Umar (87) yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Umar'ın 42 ülkede röportajları yayınlanmıştı.

Fidel Castro, Nelson Mandela, Yaser Arafat, Humeyni, Desmund Tutu, Prenses Diana, Maria Callas, Placido Domingo gibi ünlü isimleriyle yaptığı haber ve röportajlarla tanınan Umar, GAMMA ve SIPA ajansları vasıtasıyla dünya çapında ünlenmişti.

LEYLA UMAR KİMDİR?

1927 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek yaşamına Milliyet Gazetesinde muhabir olarak başladı. 10 yılı ABD Temsilciliği olmak üzere 22 yıl boyunca Milliyet’te çalıştı. 4 yıl Londra’da BBC’nin Türkçe bölümünde görev yaptı. Vatan Gazetesinde yazılarını sürdürdü. Leyla Umar uluslararası düzeyde ün yapmış kişilerle yaptığı özel söyleşilerle de tanındı. 50 yılı aşkın gazeteciliğinin yanı sıra sosyal aktivitelere de ilgi gösteren Umar, Türkiye’deki terkedilmiş çocuklar için kurulan SOS Uluslararası Çocuk Köyü Organizasyonuna katkıda bulunmuş, tanıtıcı televizyon programları yapmıştı.

Gazeteci, 18 Kasım Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nden uğurlanacak.


CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin