Festival Alanını Gezen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü

Başkan Seçer, yerel ve ulusal tv kanallarına festivalin önemine dair demeç verdi.

12 Kasım 2022 Cumartesi, 20:11
Festival Alanını Gezen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü
-

Mersin’in en önemli festivallerinden biri olan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen Mersin Uluslararası Narenciye Festival alanını gezen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Başkan Seçer, Kültür Park içerisinde Babil Kavşağı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar kurulan stantlarda, yöresel lezzetlerin yer aldığı ve narenciye ürünleriyle süslenen figürlerin sergilendiği alanı gezdi.
Alandaki inceleme ve vatandaşlarla sohbet esnasında Başkan Seçer, yerel ve ulusal tv kanallarına festivalin önemine dair demeç verdi. Başkan Seçer, festivallerin sosyolojik yapısı itibariyle de Mersin için çok önem taşıdığını söyledi.
Başkan Seçer: “Festivaller bir kent için önemli fırsatlar sunuyor”
Kentlerin tanıtımını ulusal ve uluslararası düzeyde yapmak için, festivallerin önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Başkan Seçer, Mersin'i festivaller kenti yapmak istediklerini ve bunun için de çaba sarf ettiklerini ifade etti. Narenciye Festivali’nin de bunlardan birisi olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “ ‘Mersin narenciyenin başkenti’ diyebiliriz. O derece önemli; kentin hem ekonomisine, hem de istihdamına çok önemli katkı sağlıyor” dedi.
“Türkiye’mize ne kadar katkı sağlıyorsak, o kadar mutlu oluyoruz”
Festivallerin insanları bir araya getirme ve kaynaştırma özelliğinden de söz eden Başkan Seçer, Mersin’in göçlerle büyümüş ve Türkiye’nin özeti bir kent olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Bu sosyolojik özelliğinden dolayı da ben festivalleri önemsiyorum. Geçen hafta Tarsus'ta 1. Uluslararası Tarsus Festivali’ni yaptık. Bu festivalleri artırarak devam ettireceğiz. Mersin'de her şey çok daha güzel olacak. Bunun da Türkiye'ye yansımasını istiyoruz. Biz burada Türkiye’mize ne kadar katkı yapabilirsek, o kadar da mutlu oluyoruz” diye konuştu.
“Sürdürülebilir tarım politikalarına ihtiyaç var”
Tarım sektöründe sürdürülebilir politikaların önemli olduğunu ifade eden Başkan Seçer, günübirlik değişimlerin tarım sektörü üzerinde kalıcı ya da akılcı bir etkisi olmadığını belirterek, “Türkiye çok verimli topraklara sahip ve birçok bitkinin anavatanı olan bir tarım ülkesi. Dönemsel değişimlerin, sektör üzerinde belirleyici özelliği yoktur. Tarım için 3 aylık, 5 aylık, hatta 5 yıllık programlar da yeterli değil. Sürdürülebilir bir tarım politikanızın olması gerekir” ifadelerini kullandı.
“Projelerimizden olumlu sonuç almak bizi mutlu ediyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal faaliyetlerde sundukları hizmetler ve hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, “Bizim hedef kitlemiz küçük çiftçiler, aile işletmeleri ve kadınlar. Küçük üreticilerimize, özellikle kadın üreticilerimize yönelik; doğdukları yerde doysunlar, kalsınlar diye ve evdeki gizli iş gücünü açığa çıkarmak için yaptığımız çok önemli, çok değerli projelerimiz var. Hayvancılık projeleri, bitkisel üretime ve onların el emeklerine yönelik birçok projemiz var ve bunların da olumlu sonucunu alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin