Eş Zamanlı Operasyonda 9 Şahıs Yakalandı, 7 Şüpheli Aranıyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16şüphelinin piyasaya sahte para sürmek amacıyla bir organizasyon oluşturduğunun tespit etti.

22 Kasım 2022 Salı, 10:30
Eş Zamanlı Operasyonda 9 Şahıs Yakalandı, 7 Şüpheli Aranıyor
-

Yaklaşık 6 ay süren teknik ye fiziki takip neticesinde şüphelilerin Mersin başta olmak üzere çeşitli illerde sahte paralarla alışveriş yaptıkları, bu şekilde piyasaya yaklaşık 600 bin Türk lirası sahte para sürdükleri, suç şebekesinin aynı zamanda banka ATM'lerine de sahte para yatırdıkları, paraların ATM'de bile anlaşılamayacak kalitede olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin sahte paranın anlaşılmaması için genellikle işyerlerinin yoğun çalışma saatlerine denk gelen zamanlarda alışveriş yaptıkları, örgüt üyelerince genellikle 100'lük ve 200'lük banknotların sahte olarak tercih edildiği, ustaca yapıldığı işyerlerinden düşük bedelli ürünlerin satın alındığı, böylece sahte paranın gerçek paralarla bozdurulduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 16 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 150 Polis ile 16 adrese drone destekli, Özel Harekat Polislerinin de katılımıyla gerçekleşen eş zamanlı operasyonda 9 şahıs yakalandı. Diğer 7 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Organik Ürün Satış Noktalarına Denetim
Mersin'de Yanan Elektrik Trafo Korkuttu
Tarsus’ta Büyükşehir Toplu Taşıma Aracında Bulunan Altın Sahibine Teslim Edildi
Kaymakam Avcı, Kan Bağışında Bulundu
Mersin'de 1 Araç Patladı, Diğer Lpg'li Araç Ise Alev Aldı
Mersin'de Ekmek Zammı İçin Toplantı Yapıldı
Mersin Jandarması Kesinlesmiş Hapis Cezası Olan 2 Şahısı Yakaladı
Milletvekili Kocamaz, Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Aydıncık’ta Yol Yenilendi, Vatandaş Memnun: "Çiçek Gibi Oldu!"
Büyükşehir Mersin’i İklim Krizine Karşı Hazırlıyor

Mersin Haber ,Mersin