Ertuğrul Fırkateyni’nin 130. Yılı Anma Etkinlikleri Mersin’de Yapılacak

Japonya’nın Kushimoto kenti açıklarında 1890’da kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni’nde hayatını kaybeden 587 Türk denizci, şehit oluşlarının 130. yılında Mersin’de düzenlenecek törenle anılacak.

29 Ocak 2020 Çarşamba, 15:40
Ertuğrul Fırkateyni’nin 130. Yılı Anma Etkinlikleri Mersin’de Yapılacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Japonya’nın Kushimoto kenti açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni’nde şehit olanların anısını tekrar yaşatmak için düzenlenen anma törenlerinin 130’uncusu 15-18 Eylül 2020’de Mersin’de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda etkinlik koordinasyon toplantısı için kente gelen Japonya Heyeti’ni makamda ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Japonya ile ilişkilere ciddi anlamda değer verdiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak etkinliğe gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etti ve heyetin taleplerini dinledi. 15-18 Eylül 2020’de gerçekleştirilecek anma törenine 300 kişilik heyetin gelmesi bekleniyor.
Başkan Vekili Gülcan Kış: “Japonlar ve Türkler, Asya medeniyetini kucaklayan iki büyük millettir”
Gerçekleştirilen ziyarete, Ankara Japonya Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Dz. Alb. Ryo Kumai, JMSDF Eğitim Filosu Kurmay Başkanı Dz. Alb. Hiroaki Takeshima, JMSDF Eğitim Filosu İdari İşler Görevlisi Yb. Hiroki Sunagawa ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, ziyarette yaptığı konuşmasında heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ziyaretinizi önemsiyoruz, çok önemli. Biliyorsunuz Japonya ile ilişkilerimize ciddi anlamda değer veriyoruz. Japonlar ve Türkler, biri Asya’nın en doğusunda, diğeri en batı ucunda özgün kültürel miraslarını günümüze kadar korumuş, Asya medeniyetini kucaklayan iki büyük millettir. Bunun ötesinde, Kushimoto Sokağımız var. Ertuğrul Fırkateyni’nin anısına yapmış olduğunuz etkinlikleri de çok iyi biliyoruz. Bu dostluğun gelişmesi yönünde elbette ki yapacağınız etkinlikte üzerimize düşen kısmıyla yardımcı olmaya çalışacağız. Ne istediğinizi, taleplerinizi iletirseniz, Belediye bünyesinde, imkânlarımız doğrultusunda biz de bu etkinlikte size destek olmak isteriz” dedi.
Kış: “Japonya ile Türkler’in kültürel etkinliklerinin kaynaşmasına önem veriyoruz”
Vekil Gülcan Kış, konuşmasının devamında “Kushimoto’da Ertuğrul Fırkateyni Anıtı var. Her ay düzenli olarak Belediye Başkanı tarafından ziyaret ediliyor. Onun devamında öğrencilerin haftalık ve aylık düzenli olarak gidip oraları ziyaret etmesi, temizlemelerini biz Türkler olarak önemsiyoruz ve çok kıymetli buluyoruz” diye konuştu.
Gülcan Kış ayrıca, Mersin’de bulunan Kushimoto Sokağı’nı anımsatarak, “Bu sokak Mersin’de özellikle tercih edilen kafelerin, restoranların ve kültürel etkinliklerin yapıldığı bir sokak. Her yıl düzenli olarak anma törenlerinde o sokağımızda etkinlikler düzenliyoruz ve halkın katılımını sağlıyoruz. Bu konuyu her yıl canlı tutarak, ciddi anlamda anma törenlerimizi ve desteklerimizi sürdürüyoruz. Kushimoto biliyorsunuz hem Büyükşehir’de kardeş kentimiz, hem de Yenişehir ilçe belediyemizin kardeş kenti. O yüzden çok önemsiyoruz. Japonya ile Türklerin kültürel etkinliklerinin kaynaşması ve bu ilişkinin uzun süre devam edebilmesi için kardeş şehir etkinliklerine ve çalışmalarına da çok büyük önem ve destek veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Vekili Gülcün Kış, Büyükşehir Belediye olarak, kültürel çalışmalarda etkinlik için gereken her türlü desteği vereceklerini de ifade etti. Ziyaret hediyeleşmenin ardından sona erdi. Ziyarette, Japon heyetine cam nazar boncuğu hediye eden Gülcan Kış, “Japonya ile olan ilişkilerimize nazar değmesin” temennisinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin