Erdemli'deki Kurs Merkezi’nden Öğrencilere Karne Günü Eğlencesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde, Erdemli Kurs Merkezi’ndeki öğrenciler için karne günü eğlencesi düzenlendi.

19 Ocak 2020 Pazar, 16:35
Erdemli'deki Kurs Merkezi’nden Öğrencilere Karne Günü Eğlencesi
-

Sınav öncesi kaygı yaşayan öğrenciler, belediye bünyesinde görev yapan psikolog Mustafa Tepretmez tarafından hazırlanan “Sınav Kaygısı” konulu sunumun ardından müzik ziyafeti ile coştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Erdemli Kurs Merkezi’ndeki öğrenciler için karne günü eğlencesi düzenlendi. Öğrenciler, etkinlikte keyifli anlar yaşadı.
Öğrenciler sadece sınava değil hayata da hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, 2019-2020 dönemi eğitimlerine Eylül 2019 itibariyle başladı. Öğrencilerin üniversite hayalini gerçekleştirmesine destek olmak amacıyla ücretsiz olarak 8 ilçede toplam 4 bin 200 öğrenciye hizmet veren kurs merkezlerinde, nitelikli öğretmen kadrosu öğrencileri sınav için eğitirken, bir yandan da hayata hazırlıyor. Öğrencilerin sınav stresini azaltmak ve sosyal hayattaki etkinliklerini arttırmayı da hedefleyen kurs merkezlerinde, hem sosyal sorumluluk projeleri hem de eğlenceli etkinlikler düzenleniyor.
Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Erdemli Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören 558 öğrenciye yönelik eğlenceli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi ilgili şube müdürleri ve personel katıldı. Okullarında karnelerini alan lise öğrencileri Erdemli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe koştu. Sınav öncesi kaygı yaşayan öğrenciler, belediye bünyesinde görev yapan psikolog Mustafa Tepretmez tarafından hazırlanan “Sınav Kaygısı” konulu sunumun ardından müzik ziyafeti ile coştu.
Sınav öncesi kaygı yaşayan öğrencilere konunun uzmanından tavsiyeler
Üniversite sınavı öncesi kaygı yaşayan öğrencilere amacın sınav kaygısını yok etmek değil temeline inmek olduğunu söyleyen psikolog Mustafa Tepretmez, öğrencilerin neden kaygılandığını 6 madde ile sıraladı. Tepelemez, kötü çalışma alışkanlıkları, görev ve sorumlulukları erteleme, zamanı iyi kullanmama, başarısız olma ve değerlendirme korkusu, beklenti düzeyi ve mükemmelliyetçi yaklaşım gibi nedenlerle öğrencilerin kaygılarının arttığını vurguladı. Tepretmez, “Her hafta girdiğiniz denemelerde en iyi yapabildiğiniz yere odaklanmanız ve ona göre kriz planı hazırlamanız lazım. Zihninizde yer alan geçmişteki başarısızlıkları unutun, başarınıza odaklanın” dedi. Tepretmez, kaygı ile başa çıkma yollarını ve bununla ilgili bazı egzersizleri de öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi.
Erdemli Kurs Merkezi öğrencilerine müzik ziyafeti
Okulların tatil olduğu ili haftalık sürede eğitime yalnızca 1 hafta ara verecek olan Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, kısa tatilin ardından hız kesmeden derslere devam edecek. Tatil öncesi düzenlenen etkinlikte, kendi kurs arkadaşlarının da içinde bulunduğu müzik gruplarının söylediği şarkılarla neşelenen öğrenciler, tatil bitiminde derslerine daha verimli bir şekilde dönecek.
“Başkanımızı çok seviyorum, gençlere çok değer veriyor”
Kurstan çok memnun olduğunu belirten Yaren Ünal, “Kurstan çok memnunum. Başkanımızın yaptığı bir kurs sonuç olarak. Kendisini çok seviyorum gençlere çok değer veriyor. Vahap Amcamız yani sonuç olarak. Kendisinin bütün etkinliklerine de katılıyorum zaten” dedi. Derslerin dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine de katıldığını söyleyen Ünal, “Sokak hayvanlarını beslemeye gitmiştik. Bir de maddi durumu olmayan ailelerin evlerine yardıma gidiliyor, birçok gencimize yardımda bulunuyor. Bugün gerçekten çok iyi bir etkinliğe adım attıklarını düşünüyorum bence bunun devamı kesinlikle gelecek” dedi.
Derslerin dışında piknik gibi düzenlenen sosyal etkinliklere katıldığını söyleyen ve kurs merkezini açtığı için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden Fatma Yıldırım, “Akdeniz Anadolu Lisesi’nde okuyorum. Son sınıf öğrencisiyim. Eylül 15’ten sonra kursa başladım. Genellikle TYT işliyoruz. Kursumuz, TYT’de eksiklerimi giderdi. Özellikle matematik alanından çok memnunum. Bugün de güzel bir gün, çok güzel bir etkinlik hazırlamışlar” diye konuştu.
“Bugün bence harika bir gün”
Erdemli Kurs Merkezi öğrencilerinden Mehmet Fatih Sapmaz da kurs merkezinden memnun olan öğrencilerden. Sapmaz, “Kursa başladığından beri devam ediyorum. Hiçbir sıkıntım yok, sağ olsunlar tüm eksiğimizi gideriyorlar. Haftada toplam 6 gün geliyorum, epey yoğun. Biz öğrencilere gerekli olan da bu yoğunluk zaten. Bugün bence harika bir gün, güzel bir etkinlikte bulunuyoruz” dedi.
Öğrenciler mutlu, veliler umutlu
Çocuğunun kursa gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Başkan Seçer’e teşekkürünü ileten veli Alime Suzan Özalp, “Kurstan gayet memnunum, çocuğumun durumu biraz zayıftı ilk girdiğinde ama yükseltiyor ileriye doğru yani şimdi memnunuz. Mesaj yoluyla kurstan haberimiz oldu. Akrabalarımızın önerisiyle başvurduk. Oğlum da ben de memnunum. Teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, bize verdiği hizmetlerden. Bütün çocuklar başarılı olsun, hedeflerine ulaşsın, oğlum da tabii, benim arzum o” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin