Erdemlide Yeşilalan Seferberliği Devam Ediyor

Erdemli Belediyesi ve Tema tarafından düzenlenen “ Daha Yeşil Erdemli” projesi kapsamında 1000 adet kauçuk fidanı toprakla buluşturuldu.

13 Kasım 2019 Çarşamba, 15:30
Erdemlide Yeşilalan Seferberliği Devam Ediyor
-

Erdemli Belediyesi ile TEMA Vakfı Erdemli temsilciliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenerek geleneksel hale getirilen “Daha Yeşil Erdemli” projesinin 2019 Kasım ayı etkinliği Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Tema vakfı Erdemli temsilcisi Murat Başer ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Alata mahallesinde cadde ve sokak kaldırımlarında gerçekleştirilen Fidan dikme etkinliğinde bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Tüm dünya ve Türkiye’de olduğu gibi Erdemli’de de nüfus ve kullanım alanı dengesine göre bir gelişim olduğunu ve bu gelişime oranla da yapılaşmanın artığını belirterek, şunları söyledi. “Bugün Tema vakfı ile birlikte Erdemlinin sokaklarını yeşillendiriyoruz. 3 yıldır tema ile birlikte bu programı icra ediyoruz. Tabi Erdemli deniziyle, doğasıyla birlikte dünyanın en güzel coğrafyası bu coğrafyayı dahada güzel kılmak adına Erdemlimizin kaldırımlarını ve tüm boş alanları yeşillendirme gayreti içerindeyiz. Şuanda kauçuk dikiyoruz. İnşallah kauçuk hem kısa sürede büyüyor hem de ciddi bir gölgesi var. Erdemli yemyeşil olacak.”

Erdemli’nin çok eski yıllarda yeşil bir kent olarak anıldığına da dikkat çeken Belediye Başkanı Tollu, son çeyrek asırda kaybolmaya yüz tutan bu imaja kavuşmak için görevde oldukları süre boyunca bu tür çalışmaların içerisinde yer aldıklarını ifade etti. Tollu, açıklamasını şöyle tamamladı.

“Erdemli hızlı bir gelişme göstermekte. Bu gelişme neticesinde ciddi bir yapılaşma olduğu hepimizin malumu. Biz de yapılaşma aynı zamanda yeşil alanların da inşaata yerini terk etmesine sebep olmakta. Bu düşünceden hareketle Erdemli’mize kendi seramızda ürettiğimiz fidanları dikiyoruz “

Erdemli’nin yeşil bir kent olarak anıldığına dikkat çeken Tema Erdemli Temsilcisi Murat Başer ise, yeşil alan miktarının artması için bu tür bir faaliyet içerisine girdiklerini belirterek, iş birliği yaptıkları Erdemli Belediyesine de teşekkür etti. Başer, açıklamasında şunları kaydetti.

”Erdemli belediyesiyle Teme vakfı arasında 5. Yılı kapsayan erdemli yeşillendirme diye bir proje yaptık ve dolaysıyla kentlerimizin nefes almasını istiyoruz. Gelecek nesillerimizede yaşana bilir bir kent bırakmak amacı ile bu faaliyeti yapıyoruz. 2017 yılında başladık şuanda 3.cü etkinliğimiz her yıl En az bin fidan dikmeyi hedefliyoruz ve bu yılda 3 bin fidana ulaştık. Belediyemizle hedefimiz 5 yılda 5 bin fidan sokaklarına ve caddelerine dikmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalarda öncülük eden Erdemli Belediyesine teşekkür ediyorum.” Etkinlikte Fidan diken öğrencilere Erdemli Belediyesi tarafından sıcak çorba ikram edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin