Erdemli’de Yaşanan Dolu Afeti Sonrası Başkan Tollu’dan Çiftçilere Ziyaret

Erdemli’de doludan zarar gören çiftçilere Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, beraberinde Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP İlçe Başkanı Fatih Serin ile birlikte geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

03 Mayıs 2020 Pazar, 09:03
Erdemli’de Yaşanan Dolu Afeti Sonrası Başkan Tollu’dan Çiftçilere Ziyaret
-

İlçeye bağlı Esenpınar, Veyselli, Harfilli, Aydınlar, Tozlu, Sarıkaya, Yeniyurt, Güzeloluk ve Tapureli Mahallelerinde yer yer dolu yağışı etkili oldu. Yağış dolayısıyla meyve ve sebze tarlalarında zararlar oluştu.
Dolu afeti yaşayan Esenpınar Mahallesi’nde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ön hasar tespit çalışmalarına başlanarak ilk belirlemelere göre dolunun tül örtülü tesislerde yüzde 80 ve üzeri zarara yol açtığı, üzeri açık bahçelerde ise yüzde yüzlere varan zarara sebep olduğu belirlendi.
Dolu yağışından etkilenen çiftçileri Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, beraberinde MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP ilçe Başkanı Fatih Serin ile birlikte ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Doludan etkilenen elma ve kivi ağaçları ile açıkta sebze üreticilerinin gördükleri zararın Tarım Bakanlığı’na iletilmesi gerektiğinin altını çizerek çitçilere acilen nakit para yardımının yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tollu, üreticilerin yanında olduklarını ifade ederek “Öncelikle vatandaşımızın sıkıntısını paylaşmaya gayret ediyoruz, buraya yerinde inceleme için bizimle gelen milletvekilimiz Baki Şimşek Beye de teşekkür ediyoruz. Vatandaşın derdini paylaşmanın gayreti içindeyiz. Çok ciddi bir afet var, çok ciddi bir hasar var. Tüm Esenpınar halkımıza ve çevre köylerde bulunan çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Cenabı Allah beterinden korusun. Çiftçinin hali bu. Yani dolu yağdığında ciddi bir risk alarak ürün elde etmeye gayret ediyorlar, ve bu gayretin neticesinde de üretim neticesinde ürünler beş on kuruş para ederse fiyatlar iyi olursa diye umut içinde bekliyorlar. Köylerimizde hep tarım ürünleri konuşulur, domates ne kadar fiyat eder, elma ne kadar fiyat kaybeder, çiftçilerimizin önemli bekleyişi ürünlerini satabileceği gündür. Ama çiftçinin asıl problemini, çiftçinin çektiği sıkıntıyı kimse görmüyor. Ben yetkililerin bu konuya duyarlı olmasını hassaten istirham ediyorum. Devletimizin de bu konuya el atacağından eminim. Çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi gerekiyor, çiftçilerimizin desteklenmesi lazım. Bu ülke kalkınacaksa, bu ülke ileriye gidecekse, bu ülke büyük Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesine ulaşacaksa, üretimle ulaşacaktır. Devletimizin de üreten çiftçilerimize yardım etmesi lazım. Ben bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin