Erdemli’de Çiftçilerin Güz Temizliğine Belediye Desteği

Erdemli ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte çiftçiler bahçe ve seralarında yıllık olan bitkilerinin güz mevsiminden kalan atıklarını, kurumuş dal ve gazelleri temizlemeye başladı.

04 Mayıs 2020 Pazartesi, 13:14
Erdemli’de Çiftçilerin Güz Temizliğine Belediye Desteği
-

Koyuncu Mahallesi’nde çiftçilik ile uğraşan vatandaşların bahçe ve seralarda bahar temizliği yapmaya başlaması ile, tarım arazilerinden toplanan atıkların ve gazellerin mahalle arası ulaşım yollarının kenarlarında birikmeye başlaması sonucu harekete geçen Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; bahçe ve sera aralarında bulunan, yol kenarlarında biriktirilen kuru dalları, güz mevsiminden kalan tarımsal atıkları toplayarak mahalleyi temiz bir görüntüye kavuşturdu.
‘Çiftçimizin Talebi Başımız Üstüne’
Çiftçilerin zor günler geçirdiğine vurgu yaparak taleplerinin mümkün mertebe geri çevrilmemesi hususunda gayret gösterdiklerinin altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu “Bahçelerin güzlük atıklarının toplanması hususunda Erdemli Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Erdemli ekonomisinin can damarı tarımdır. Erdemli tarımı ülkemiz içerisinde de büyük oranda yer tutmaktadır. Erdemli tarım üretimi hem ilçe ekonomisine, hem de yansıması ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tarım üreticisi çiftçilerimizin şu günlerde birçok konuda sıkıntı yaşadığı da herkesin malumu. Biz Erdemli Belediyesi olarak sıkıntılı günler geçirmekte olan çiftçilerimizin her zaman olduğu gibi bugünlerde de yanlarında olacağız. Çiftçimizin talebi başımızın üstünedir.’ şeklinde konuştu.
Koyuncu Mahallesi sakini ve çiftçilerinden Ekrem Gök ise, ‘Güzlük dikimimizin dallarını belediyemize rica ettik, geldiler kaldırıp temizlediler, kendilerinden Allah razı olsun’ ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Haber ,Mersin