Erdemli Tömük’te Beton Yol Uygulaması

Erdemli Belediyesi, beton yol modelini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tömük Mahallesinde çalışmalarını tamamlayan Belediye, ilçe genelinde beton yol modelini uyguluyor.

02 Ekim 2019 Çarşamba, 15:28
Erdemli Tömük’te Beton Yol Uygulaması
-

Teknolojideki yenilikleri yakından takip eden Erdemli Belediyesi, daha önce ilçenin birkaç noktasında uygulamasını gerçekleştirdiği ve başarılı sonuçlar elde edilmesi ile uygulamaya başladığı beton yol modelinin kullanım alanını genişletti. Özellikle asfalt yol modelinin iklim koşullarındaki dayanıksızlığı sebebiyle yeni arayışlar içerisine giren ve farklı koşullarda denenmesinde olumlu sonuçlar alınan beton yol modelini Tömük Mahallesinde de uygulayan Belediye, birçok noktada çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye’nin birçok noktasında yaygın olarak kullanılan ancak maliyetinin yüksekliği ve dayanıksızlığı ile düşük verime sahip asfalt yol modeli yerine beton yol modeline geçtiklerini ve başarılı sonuçlar elde etmeleri ile ilçenin pek çok noktasında bu modeli kullanmaya başladıklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Geniş bir alanda kullanılmasına rağmen teknolojiye ayak uyduramayan asfalt kaplama yol modeli, maliyeti ve dayanıksızlığı nedeni ile yerini başka seçeneklere bıraktı. Bunlardan biri olan beton yol modeli, düşük maliyeti ve doğa koşullarına karşı dayanıklılığı ile tercih edilen bir ürün oldu. Bizde, iklim koşulları farklılık gösteren birçok noktada uygulamasını yaptık. Olumlu sonuçlarla da bu modeli kullanmaya başladık. Bugün de Tömük Mahallemizde uygulamasını gerçekleştirdiğimiz model ile daha dayanıklı ve kullanışlı, mevsim koşullarına adapte olabilen yollar inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin