Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay Mevlid Kandili Açıklaması

Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Hazreti Peygamber (sav)’in doğumu münasebetiyle ilçe Müftülüğü tarafından hazırlanan 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

08 Kasım 2019 Cuma, 10:58
Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay Mevlid Kandili Açıklaması
-

İlçe Müftüsü Dr. Erenay, 8 Kasım 2019 Cuma gününün Hazreti Peygamber (sav)’in doğumunun seneyi devriyesi olduğunu ifade ederek bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftası’nda Erdemli’de Hazreti Peygamberi anma ve anlamaya yönelik birçok program gerçekleştireceklerini söyledi.
Hazreti Peygamberin sünneti saniyesini günümüz dünyasıyla buluşturmayı, onun rahmet mesajlarını zihin ve gönüllere ulaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Dr. Erenay, “Milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmaktır. Mevlid-i Nebinin Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında çok güçlü ve köklü bir yere sahip. Cehaletin ve zulmün esir aldığı, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu karanlık bir dönem; onun gelişi ve mücadelesiyle; ilmin, adaletin, merhametin aydınlığında asr-ı saadete dönüşmüştür.”
2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası için “Peygamberimiz ve Aile” konusunun belirlendiğini belirten Dr. Erenay, “Rabbimiz, bizlere aile olmayı emretmiş, katıksız ve karşılıksız bir sevgiyi, varlığının bir delili olarak aileye lütfetmiştir. Bugün yaşanan bütün sıkıntılar ya da güzellikler aileyle güçlü bir ilişkiye bağlıdır. Dinimiz İslam; ailede adaletin, ahlakın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, karşılıklı yardımlaşma ve anlayışın hâkim kılınmasını; eşlerin birbirine güven duymasını ve bağlılık göstermesini, sevinç, keder, yorgunluk ve sıkıntıların paylaşılmasını istemektedir” diye konuştu.
Dr. Erenay, “Hangi açıdan düşünürsek düşünelim hiçbir gerekçe ya da meşgale aile olmayı ertelemeye ve aileyi ihmal etmeye, ilgisizliğe mazeret olamaz. Hiçbir meslek ya da hedef aile olmaktan, anne olmaktan daha önemli kabul edilemez. Hiçbir sorumluluk baba olma sorumluluğundan daha büyük olamaz. Hayatın her alanında olduğu gibi ailede de zaman zaman zorluklar, kırgınlıklar, gerilimler olabilmektedir. Önemli olan karşılaşılan sıkıntıları, haksızlığa yol açmadan, sabır, fedakârlık ve adalet duygusuyla aşmaya çalışmaktır. Ailede herhangi bir sorun ortaya çıktığında gerek kadın gerekse erkek için başvurulacak ilk merci akl-ı selim olmalıdır. Vicdan, güzel ahlak, sorumluluk bilinci ve fedakârlık olmalıdır” dedi.
Bencilliğin ve çıkar ilişkilerinin girdabı içinde huzurun kaybedildiğini, sevginin maddi kaygılar içerisine hapsedildiği bir dünyada en çok aile değerlerinin zarar gördüğüne vurgu yapan Dr. Erenay, “Maalesef sevgi ve rahmetin merkezi olan aile, şiddet ve nefretin mekânı haline gelmektedir. Ailelerde yaşanan olumsuzluklar ise zamanla toplumun genel problemleri haline gelerek, aile-toplum sarmalında hayatı kuşatmaktadır. Hazreti Peygamberin aile hayatı, kıyamete kadar bütün insanlar için en güzel örnektir. Zaman, mekân, teknoloji ne kadar değişirse değişsin esasında insanın aileye duyduğu ihtiyaç ve ailede huzuru temin edecek değerler aynı kıymet ve önemde varlığını devam ettirmektedir. “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.” hadis-i şerifi bu hakikatin ifadesidir” diye konuştu.
Hz. Peygamber ve Aile temasının işleneceği bu haftada Erdemli Müftülüğü olarak haftayı dolu dolu yaşayarak her kesime ulaşmaya gayret göstereceğiz.
Kaymakamlık, Hastane, Huzur Evi ve Kurum ziyaretleri ile başlayacak olan etkinliklerimiz, Kargıpınarı Mahallesi Kadınlara Mevlid Programı, Tömük Mahallesi Tüm Halka Mevlid Programı, Limonlu Kur'an Kursu Mevlid Programı ve Sunumu, Merkez Ulu Cami Tüm Halka Mevlid Programı, Tırtar Mahallesi Tüm Halka Mevlid Programı, Tırtar Mahallesi Kadınlara Mevlid Programı, 15 Temmuz Kur'an Kursu Mevlid Programı ve Sunumu, Bahçesi Müsait Olan Camiler Fidan Dikimi, Merkez Ulu Cami Kadınlara Mevlid Programı, Mehmet-Zeliha Çevik Kur'an Kursu Mevlid Programı ve Sunumu, Alata Kur'an Kursu Mevlid Programı, 7-15 Kasım 2019 Tarihleri Arasında İlçemizde Bulunan Devlet ve Özel Liselerde Program ve Sunum, 28 Kasım 2019 70 Lise Öğrencisi İle İstişare ve Yemek Programı ve farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimizi de bu güzelliklere katmak için Erdemli Şoförler Odası ve ilçemizde şehir içi ulaşımı sağlayan kooperatiflerimiz 8 Kasım 2019 Erdemli 'de Toplu Taşıma Araçlarında İndirimli ve Ücretsiz Taşıma yapacaklardır.’’ Dedi.
Bu vesileyle bütün hemşerilerimizin her ferdini özellikle aileleriyle Mevlid-i Nebi programlarımıza katılmaya davet ediyorum diyen Dr. Erenay, ‘’bütün İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik eder, mübarek gecenin tüm dünya için huzura vesile olmasını dileriz.’’ Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin