Erdemli Belediyesine AB’nden 126 Bin Euro Hibe Desteği

Erdemli Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile birlikte hazırladığı ve ortaklaşa yürüteceği proje ile AB Hibe Fonundan 126.000 EURO tutarında hibe desteği almaya hak kazandı.

14 Ocak 2019 Pazartesi, 10:39
G: 14.01.2019 - 12:59
Erdemli Belediyesine AB’nden 126 Bin Euro Hibe Desteği
-

Yerel kalite Sözleşmesi ve sürdürülebilir Turizm Projesi adı altında hazırladıkları projenin Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimince onaylanmasının ardından geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden Belediye Başkanı Mükerrem TOLLU, hibe sözleşmesini imzalayarak projenin gerçekleşmesi için son adımı atmış oldu.
Erdemli Belediyesi alanında yine bir ilki başararak, AB Hibe fonlarından Türkiye’ ye proje karşılığı aktarılan kaynaktan pay almaya hak kazandı.
Uzun bir süredir proje hazırlık çalışmalarını sürdüren ve Mersin Üniversitesi ile birlikte hazırladığı projeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimine sunan Erdemli Belediyesi, kabul edilerek onaylanan Yerel kalite Sözleşmesi ve Sürdürülebilir Turizm Projesi ile AB’nden Erdemli’ye 126.000 ERO tutarında hibe alacak.
Proje yürütücüsünün Erdemi Belediyesi, proje ortağı olarak ta Mersin Üniversitesi ile Yunanistan’ın Parga Belediyesinin yer aldığı Yerel Kalite Sözleşmesi ve Sürdürülebilir Turizm Projesi ile Erdemli de Turizmin gelişmesi ve tanıtımı için önemli bir görevi daha yerine getirecek.
Avrupa Birliği ‘Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı’ kapsamında hazırlanan proje, Temmuz 2018 de ön onay aldı. Proje ile Yunan ve Türk Belediyeleri arasında sürdürülebilir bir diyaloğun geliştirilmesi, İki belediye arasında Turizm alanında en iyi uygulamaların paylaşılması, Türkiye'deki yerel yönetimler ile AB üye ülkelerindeki yerel yetkililer arasındaki değişimin teşvik edilmesi için sürdürülebilir yapıların oluşturulması çalışmaları gerçekleştirilecek.
Bu çalışmalar nedeniyle Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çalışmalara verdikleri destekten dolayı Rektör Çamsarı’nın şahsında tüm üniversite mensuplarına ve emeği geçenlere teşekkür ederek sonuçtan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Biz belediye olarak, vatandaşımıza nitelikli hizmet sunmak adına, kaliteli hizmet sunmak adına her türlü fırsatı değerlendirmeye gayret ediyoruz. Yine bir AB projesi yaptık Mersin Üniversitesi ile birlikte. Mersin Üniversitesinin paydaş olduğu sürdürülebilir turizm anlamında bir proje yaptık Yunanistan’ın Parga belediyesi ile birlikte. Malumunuz Erdemlimiz bir tarım bölgesi ama biz turizmde de bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Turizm’in Erdemli de gelişmesi adına Erdemli de altyapı problemlerini hal ettik zaten bu manada da 13 milyon Euro civarında bir hibe alan bir belediyeyiz AB’den. Çok şükür Erdemlimizde turizm anlamında temel meseleleri hal ettik. Bundan sonra ulaşımla alakalı merkezi idaremizin yapması gereken şeyler var, büyükşehir belediyesinin yapması gereken şeyler var. Merkezi idaremizle hem büyükşehir belediyemiz ile el birliği ile gönül birliği ile Erdemlimizin güzel bir kent olması adına yaşanıla bilir bir kent olması adına her türlü imkânı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu manada Mersin Üniversitemizin çok değerli rektörüne çok saygı değer yöneticilerine bize verdikleri paydaş desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen süreçte çok daha güzel bir Erdemlide, çok daha mükemmel bir Erdemlide hep beraber yaşayacağız inşallah.
Belediyeler ve diğer kurumlarca değerlendirmeye sunulan 3000 proje arasından seçilerek kabul gören ve onaylanan 30 proje arasına girerek hibe lmaya hak kazandıkları bu proje ve hibe desteği ile Erdemli, de turizmin kalkınması ve Erdemlinin yurt içi ve yurt dışında daha iyi tanıtılması için proje kapsamında Yunanistan’la karşılıklı ziyaretler başta olmak üzere proje ve fikir alışverişleri ile de önemli çalışmalar yapacaklarını da açıklayan Başkan Mükerrem Tollu, projenin tanıtımı için önümüzdeki günlerde Yunanistan’dan gelecek heyetlerle birlikte basın toplantısı yaparak daha detaylı açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin