Erdemli Belediyesi’nden, Engelsiz Yaşam Projeleri

Erdemli Belediyesi, duyarlı belediyecilik algısıyla ilçede yaşayan her vatandaşın hizmetinde olduğunu kanıtlamaya devam ediyor.

13 Mart 2019 Çarşamba, 20:05
Erdemli Belediyesi’nden, Engelsiz Yaşam Projeleri
-

Bu kapsamda Kayacı Mahallesi Küllü hayat Mevkiinde, engelli bir çocuğun okula gitmekte sıkıntı yaşadığını tespit eden, Erdemli Belediyesi hemen harekete geçti. Malzemeli bakım işlerini bitiren ve yazın asfalt yapımını tamamlayacağını bildiren Belediye, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de vatandaştan tam not aldı.
Erdemli’de son 10 yılda gerçekleştirilen projeler, özellikle engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırarak örnek bir belediye algısı oluşturmakta. Bu çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Erdemli Belediyesi, okul servisinin girmekte zorlandığı Kayacı Mahallesi Küllühayat Mevkiinde iklim koşullarından dolayı bozulan yolun yapım çalışmalarına başlayarak, malzemeli bakımını tamamladı. Mahallede ikamet eden Ali Cücü’nün hayatını kolaylaştırabilmek adına hemen çalışmalara başlayan ekipler, kısa süre içerisinde asfaltlama faaliyetlerinin de tamamlanacağını kaydetti.
Ulusların bağlılık bilincini arttıran temel faktör, hiç şüphesiz topluma duyulan aidiyet duygusudur. Bu his engelli bireylerin kendilerine dair yaşam alanı kurabilmeleri için toplumun bilincinde olması gereken en önemli duyarlılıktır. Ürettiği hizmetlerle ülkede gündem yaratan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu; çalışanlarına yönelik işaret dili eğitimleri, Engelsiz Film Günleri, özel vatandaşlara ait oluşturulan sosyal yaşam alanları ve Engelsiz Park gibi projeleriyle öne çıkmakta. Sahip olduğu vizyon ile bilinçli belediyenin en güzel örneğini ortaya koyan Başkan Mükerrem Tollu, bu konudaki yeni projelerin müjdesini de verdi.
Baba Halil Cücü ise Başkan Tollu’ya teşekkür ederek, “ Yolumuz çok kötüydü, Başkanımız sağ olsun yetkili ekipleriyle yolumuza filler döktürdü. Engelli bir çocuğum var ve okul servisleri yola girmekte zorlanıyor, bu çalışmalar sayesinde artık sorun yaşamayacağız. Allah, başkanımızdan razı olsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin