Erdemli Belediyesi’nden Dünya Tiyatro Gününde Özel Gösteri

Erdemli Belediyesi’nin Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında kültür merkezinde “Elimde Valizim” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

29 Mart 2018 Perşembe, 18:34
Erdemli Belediyesi’nden Dünya Tiyatro Gününde Özel Gösteri
-

Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde ücretsiz sahnelenen oyun sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Deniz Yağmur’un kaleme aldığı Deniz Sandalcı’nın yönetmenliğini yaptığı ‘’ELİMDE VALİZİM’’ adlı oyunla başarılı bir performans sergileyen şehir tiyatrosu grubu izleyenleri kahkahalara boğdu. İki perde halinde sunulan oyun yaklaşık iki saat sürerken, tiyatro severler keyifli vakitler geçirdi. Gösteriyi büyük bir beğeni ile izlediklerini ifade eden izleyiciler kendilerini sanatla buluşturmaya devam eden Erdemli Belediyesi şehir tiyatrosu oyuncularına teşekkür ettiler. İzleyenlerden yoğun ilgi gören tiyatro oyunundan sonra konuşan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi kültür ve sanat şehrine dönüştürmek için çalıştıklarını ve bunun semeresini almaya başladıklarını söyledi. İlçeye sanatsal bir değer kazandırmak amacında olduklarını ve bu anlamda sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehir tiyatrosu ekiplerine ve oyuncularına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
TOLLU: ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA REKOR BAŞARI BEKLİYORUZ
Program sonunda eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla ilgi de konuşan Başkan Tollu, Türkiye’nin ve Erdemli’nin geleceği olan gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Erdemli Belediyesi tarafından hizmete açılan lise ve üniversiteye hazırlık etüt merkezinde 35 öğretmen ile 1.500 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Başkan Tollu, belediye bünyesinde istihdam ettikleri birbirinden değerli öğretmen kadrosu ve öğrencileriyle birlikte üniversite sınavlarında bu yıl ciddi bir rekor kıracaklarını kaydetti. Öğrencilere desteklerinin süreceğinin altını çizen Başkan Tollu, yaptıkları hazırlık sınavlarında liselere hazırlık kursuna devam eden öğrencilerden 170 tanesinin Fen Lisesi’ni kazanacak olmalarının ‘’Erdemli’nin geleceğinin garanti altında olduğunun en büyük tezahürüdür’’ açıklaması yaptı.
BAŞKAN TOLLU’DAN YELKEN KULÜBÜ MÜJDESİ
Başkan Tollu, Erdemli tarihinde bir ilk projelerinde sona geldiklerini ve Mayıs ayında aqua parkın 1 Nisan’da ise kongre merkezinin hizmete gireceğini müjdeledi. Değişik branşlarda vatandaşlara sunulan spor hizmetlerinin artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Tollu, Yelken Kulübünün kurulduğunu müjdeleyerek, bu yaz faaliyetlerine başlayacaklarını duyurdu. Başkan Tollu, yelken kulübünün de kurulmasıyla yelken sporunu sevdirmek, geliştirmek, gençlere ve yetişkinlere eğitim vermek adına Erdemli’ye bu alanda yeni bir soluk getirmeyi amaçladıklarını belirterek, tüm vatandaşları bu sportif faaliyetlerden faydalanmaya davet etti.
BAŞKAN TOLLU’DAN OYUN YAZARI DENİZ YAĞMURCU’YA PLAKET
Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla kültür merkezinde sahnelenen ‘’ELİMDE VALİZİM’’ adlı oyunu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler izledi. Program sonunda Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’ELİMDE VALİZİM’’ adlı oyunun yazarı Deniz Yağmur’a plaket oyunun yönetmenliğini üstlenen Deniz Sandalcı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti. Belediyeden yapılan açıklamada; Tiyatro gösterilerinin her Cuma günü saat 19.00’da görücüye çıkmaya devam edeceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin