Erdemli Belediyesi Psikolojik Destek Hizmetini Evlere Taşıdı: Telefonla ve Online Terapi

Koronavirüs (COVID-19) çıktığından beri tedbiri elden bırakmayan, ilçenin dört bir tarafında salgına karşı etkin bir mücadeleye imza atan ve ihtiyacı olan vatandaşların her türlü yardımına koşan Erdemli Belediyesi, virüs salgını nedeniyle psikolojisi bozulan aile ile bireyleri de kapsam alanına aldı.

14 Nisan 2020 Salı, 12:02
G: 14.04.2020 - 13:37
Erdemli Belediyesi Psikolojik Destek Hizmetini Evlere Taşıdı: Telefonla ve Online Terapi
-

Erdemli Belediyesi, dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de de görülen Koronavirüs (COVID-19) hastalığının atlatılma süresince “Online Terapi” ile vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Belediye Kadın Danışma Merkezi’ne bağlı uzman psikologlar, koronavirüsle mücadele kapsamında yetkililerin “Evde Kal” çağrısının ardından sosyal izolasyon uygulayan Erdemlililerin kaygı düzeylerini dengelemek, bilgi kirliliği kaynaklı endişelerini gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla internet ve telefon üzerinden ‘Online Terapi’lerine devam ediyor. Uzman psikologlar, evden çıkamayan 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla iletişime geçiyor ve internet üzerinden ve telefonla online psikolojik destek ve virüs günlerini sorunsuz atlatmaları konusunda ipuçları vererek moral desteği sağlıyor. Koronavirüs salgınının vatandaşlarda oluşturduğu psikososyal sorunları azaltmaya yönelik hizmet veren ekip, bireylerin ve ailelerin yaşanan süreci daha iyi yönetebilmeleri, stres durumlarını düşürmek için online danışma hizmeti sağlarken, verilen psikolojik destek ile gençler, yetişkinler ve yaşlıların üzerlerinde oluşabilecek kaygı ve stresin en aza indirgenmesi hedefleniyor.

“Bir telefon kadar yakınız”
COVID-19 salgınına karşı toplumun ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak adına gerekli temel tedbirleri alan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yeni tip koronavirüs salgınının psikolojik etkilerine karşı da ailelerin yanında olmayı sürdürdüklerini söyledi. Koronavirüs nedeniyle Kadın Danışma Merkezi’nin normal danışma hizmetlerini ‘geçici olarak’ durdurduklarını, personel ve kurum enerjisini telefonla psikolojik destek hattına yönlendirdiklerini aktaran Tollu, uygulamanın tehdit ortadan kalkıncaya kadar devam edeceğini belirtti. Başkan Tollu, bu süreçte evden çıkamadığı için panik ve kaygı hissi yaşayan başta yaşlılarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza online olarak psikolojik destek hizmetini hayata geçirdiklerini açıkladı. Tollu, “Uzman psikoloğun yer aldığı ekiplerimiz, ruhsal açıdan kendisini iyi hissetmeyen ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet veriyor. Kendisini kötü hisseden vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Bu zor günleri birlikte atlatacağız” dedi. Salgının yayılmasını önlemek için yapılan ‘evde kal’ çağrılarına mutlaka uyulmasını tavsiye eden Tollu, koronovirüse karşı en riskli grup olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan tedbirlere uymalarını isteyerek, “Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığı’mızın tavsiyelerine mutlaka uyalım. Vatandaşlarımız rahat olsun. Erdemli Belediyesi olarak halkımızın gerek fiziki, gerekse psikolojik sağlığı için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin