Erdemli Belediyesi Ekipleri Depremden Etkilenen Vatandaşlar İçin Çalışmalara Aralıksız Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli on ilde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklükteki deprem kent merkezlerinin yanı sıra kırsalda çiftçileri de ağır bir şekilde etkiledi.

01 Mart 2023 Çarşamba, 18:21
Erdemli Belediyesi Ekipleri Depremden Etkilenen Vatandaşlar İçin Çalışmalara Aralıksız Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gaziantep Nurdağı’nda çiftçilik yapan Hasan Tuna’da bunlardan biri. Çiftçi Tuna’nın hayvanlarının soğuktan öldüğü bilgisini alan ekipler kolları sıvadı, geçici ağıl yaptı. Yapılan ağıl sayesinde hayvanlar ölmekten kurtarıldı.
Türkiye’yi derinden sarsan depremin yaralarını sarmak için devlet, millet omuz omuza seferber oldu. Hayvanların barınma alanları olan ağıllarda depremde yıkıldı. Gaziantep Nurdağı’nda çiftçilik yapan Hasan Tuna’da depremden etkilenen çiftçilerden bir tanesi. Çiftçi Hasan Tuna’nın hayvanlarının soğuktan öldüğü bilgisini alan Mersin Erdemli Belediyesi ekipleri, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatıyla harekete geçti.
Demirleri, kaynak malzemelerini araçlara yükleyen Erdemli Belediyesi ekipleri Nurdağı’na ulaştı. Hummalı bir çalışma sonucunda bir günde hayvanlar için geçici ağıl kuruldu. Kurulan ağıl sayesinde ise hayvanların soğuktan ölmesinin önüne geçildi.
“Hayvanlarım Soğuktan Kurtuldu”
Depremde hayvanlarının ağılı yıkıldığını ifade eden Gaziantep Nurdağı’nda çiftçilik ve hayvancılık yapan Hasan Tuna, hayvanları ölmesin diye bulunduğu yerden ayrılmadı. Yardıma gelen ekiplerle kolları sıvayan Tuna, “ 6 Şubat’ta gece 04.17 sıralarında Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Sayburun Mahallesi’nde meydana gelen depremden dolayı ben ailemin geçim kaynağı olan hayvancılık yaptığımız çiftliğimiz yıkılmıştır. Çiftliğin duvarlarının yıkılmış olmasından kaynaklı olaraktan soğukta, ayazda kalmasından mütevellit, günlük hayvan ölümlerinin olduğu bilgisini aldıktan sonra hemen buraya personel arkadaşlarla birlikte bu çadırı göndermiş, hayvanlarımın soğuktan ölmesinin önüne geçmiştir. Bu şekilde bu çadırlara hayvanlarımızın bir kısmını tahliye ettik. Bu şekilde hayvanlar da üst üste olmaktan, soğukta olmaktan kurtulmuştur” diye konuştu.
Öte yandan Erdemli Belediyesi ekipleri depremden etkilenen vatandaşlar için çalışmalara aralıksız devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin