Erdemli Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

Erdemli Belediye Meclisinin, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından ilk toplantısı gerçekleştirildi.

10 Nisan 2019 Çarşamba, 08:58
Erdemli Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı
-

21 Cumhur İttifakı, 5 Demokrat Parti, 4 İyi Parti, 1 Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere 31 üyeden oluşan yeni meclis, ilk toplantısına Kur’an-ı Kerim ve Dua ile başladı.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu başkanlığında gerçekleştirilen Nisan ayının ilk toplantısında, gündemde yer alan 18 madde görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşma yapan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yeni seçilen Meclis Üyelerini tebrik ederek; “Bir seçim sürecini geride bıraktık. Bundan sonraki süreçte, Erdemlimiz için hep birlikte çalışacağız. Toplantımızda alacağımız kararlarla, kentimize daha iyi hizmet edeceğiz. Bu kararların, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini dilerim. Seçilen tüm Meclis Üyelerimizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Bizi, tekrar bu göreve layık gören hemşerilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kaydetti.
Açılış ve yoklamanın ardından encümen ve komisyonlarda yer alacak üyelikler için seçimlere geçildi. Kanun gereği yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1. Başkan Vekili olarak Şaban Dölek ve 2. Başkan Vekili olarak Halit Çortul’un seçildiği toplantıda, Meclis Katip Üyeliklerine asil olarak İbrahim Tepe ve Derviş Yıldırım, yedeklerde ise Serdal Kaya ve Halil Köse seçilirken, Encümen üyeliklerine Ali Yön, Harun Sarı ve Habib Gürgah seçildi. Yapılan seçimlerin devamında ise Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine Mehmet Topkara, Şevki Şevk, Musa Demir; İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeliklerine Hüdaverdi Toprak, Mehmet Keskin, Halil İpçi oy birliğiyle seçildi. Ayrıca Eğitim, Kültür, Sanat, Gençlik, Spor ve Sosyal İşler Komisyonuna Mehmet Keskin, Halil Köse, Serdal Kaya; Çevre ve Sağlık Komisyon Üyeliğine Ali Türel, Mustafa Akın, Celalettin Dur; Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyonuna Zeynel Avcı, Şevki Şevk, Habib Gürgah; Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonuna ise Halil Köse, Duran Kara, Gülten Yıldırım seçildi. Çukurova Belediyeler Birliği Üyeliklerine ise asıl da İbrahim Tepe, Şaban Dölek, Celalettin Dur, Serdal Kaya ve yedekte Ali Yön, Halil İpçi oy birliği ile seçildi.
Toplantı, Toplu Sözleşme Yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren gündem maddesi ile 2018 Mali Yılı Faaliyet Raporunun okunması ve oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Başkan Mükerrem Tollu’nun alınan kararların ve yapılacak hizmetlerin Erdemli’ye hayırlı olması dileğiyle son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin