Engelliler Günü’nde Özel Bireyler Gönüllerince Eğlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kent genelinde birçok etkinliğe imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Etkinlik Merkezi’nde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) üyeleri ve ailelerini ağırladı.

04 Aralık 2019 Çarşamba, 11:19
Engelliler Günü’nde Özel Bireyler Gönüllerince Eğlendi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kent genelinde anlamlı birçok etkinliğe imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Etkinlik Merkezi’nde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) üyeleri ve ailelerini ağırlarken, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri de rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek, engelli bireylerle bir araya geldi.

ZİÇEV üyeleri dans gösterisi sergiledi

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, renkli bir etkinlikle engelli bireyleri bir araya getirdi. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) üyeleri ve aileleri, gerçekleşen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

ZİÇEV üyeleri, ritim grubuyla hem müzik yaptı hem de hazırladıkları koreografiyle dans gösterilerini sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklere, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli, ZİÇEV Vakıf Başkanı Dr. Zekiye Kahveci, özel öğrenciler ve aileleri katıldı. ZİÇEV ile sosyalleşen ve kendilerini daha iyi ifade edebilen engelli bireyler, hazırladıkları dans koreografisiyle büyük beğeni topladı.

“Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın nazik daveti için teşekkür ederiz”

Planladıkları projeler için destek görmeyi isteyen ZİÇEV Başkanı Dr. Zekiye Kahveci, “ZİÇEV Mersin Şubesi, engelli bireylerin hayatın her alanına erişiminin sağlanması adına çalışmalar yaparak, bu alanda gerçekleştirilen projelere destek veriyor. Zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlere uygun kurslarımız, yeteneklerine göre beceri kazandırarak yaşam boyu eğitimlerine katkı sağlıyor. Projelerimizi yerel yönetimler ve özellikle de Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yürütmeyi isteriz. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın nazik daveti için teşekkür ederiz. Bu etkiliklerin bugünle sınırlı kalmayıp sürekliliğinin sağlanmasını temenni ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellerin aşılmasını diliyorum” dedi.

“İnsanlarımızın zihniyetinde ön yargı var”

Zihinsel engelli kardeşinin bakımına yardımcı olan Nadire Seven, “Yapılan bütün etkinlikler bizim için, çocuklarımız için çok faydalı. Bunun farkındalık günü olması da insanların ön yargılarını kırması açısından çok iyi. ZİÇEV’den geliyoruz, onlarla bütün etkinliklere katılıyoruz. Orada çocuklarımız çok mutlu, dersleri olsun, ritim grubundaki arkadaşlar olsun, onlara bir beceri kazandırıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. İnsanlarımızın zihniyetinde ön yargı var, engelli bireyleri gördüklerinde korkuyorlar, yaklaşmıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nden bu tür etkinliklerin devamını istiyoruz. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir’den engelli bireylerin ulaşımı için talepte bulunuldu

Etkinlikler sayesinde otizimli oğlunun arkadaş çevresinin arttığını ve sosyalleştiğini dile getiren Pınar Fener Aydın, “İnsanların maalesef bizleri anladıklarını pek sanmıyorum. Yaşamayan bilemez derler, onlar da yaşamadıkları için sadece uzaktan gördükleri kadarıyla biliyorlar. Sadece ‘Allah yardım etsin’ diyebiliyor. Allah’a bırakma sen de yardım edebilirsin, bizlere bir şey yapabilirsin diyorum ama otizmli çocukları okulda istemiyorlar çok acı. Bu etkinliklerin devamını tabii ki istiyoruz. ZİÇEV olarak özel bir vakıfız. Devlete bağlı değiliz, ulaşım sorunu çekiyoruz, çocuğunu getirip götüremeyen aileler var” diye konuştu.

Kurs merkezleri öğretmen ve öğrencilerinden anlamlı ziyaret

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir ziyarete imza attı.

Gençleri üniversiteye hazırlamanın yanı sıra sosyal ve toplumsal olaylara bakış açılarını değiştirmek, gençlerin farkındalıklarını arttırmak için de etkinlikler düzenleyen Kurs Merkezi’nin Tarsus, Anamur, Erdemli, Silifke ve merkezde bulunan şubelerinin öğretmen ve öğrencileri, engellilerin bulunduğu rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek, onlarla bir araya geldi.

Engellilere hediyeler götüren ve onlarla birlikte resim yapan, dans eden öğretmenler ve öğrenciler engelli bireylerle eğlenceli dakikalar yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin