Enflasyon Rakamları Açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %15,61, aylık %0,91 arttı, TR62 (Adana ve Mersin) Bölgesinde Şubat ayında en yüksek artış gösteren patlıcan, en fazla düşüş gösteren karnabahar oldu.

03 Mart 2021 Çarşamba, 11:45
Enflasyon Rakamları Açıklandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, TÜFE’de 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,91, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,60, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,61 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,81 artış gerçekleştiği bildirildi.

TR62 (Adana ve Mersin) Bölgesinde Şubat ayı enflasyonu %14,72 oldu

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesi Şubat ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) değişim oranları değerlendirildi.

Yapılan açıklamada; Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Bölgesinde, TÜFE’de 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,60, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,89, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,72 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,63 oranında artışın gerçekleştiği belirtildi.

TR62 (Adana ve Mersin) Bölgesinde Şubat ayında en yüksek artış gösteren patlıcan, en fazla düşüş gösteren karnabahar oldu

Türkiye genelinde TÜFE'de aylık olarak en yüksek artış gösteren maddenin %26,96 değişim oranı ile dolmalık biber olduğu, TR62 Adana Bölgesinde ise aylık olarak en yüksek artış gösteren maddenin %22,26 ile mandalina olduğu belirtildi.

Türkiye genelinde TÜFE'de aylık en fazla düşüş gösteren maddenin %19,04 değişim oranı ile evcil hayvanlar için gıda harcamaları olduğu, TR62 Adana Bölgesinde de aylık olarak en fazla düşüş gösteren maddenin %28,83 ile karnabahar olduğu ifade edildi.

Yıllık en düşük artış %2,87 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana grupların sırasıyla, %6,13 ile eğitim, %6,31 ile giyim ve ayakkabı ve %7,15 ile haberleşme olduğu bildirildi. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana grupların ise sırasıyla, %23,74 ile ev eşyası, %22,47 ile ulaştırma ve %20,61 ile çeşitli mal ve hizmetler olduğu ifade edildi.

Aylık en yüksek düşüş gösteren grup %2,32 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu

Ana harcama grupları itibarıyla 2021 yılı Şubat ayında düşüş gösteren diğer ana grupların %0,98 ile eğlence ve kültür ve %0,93 ile giyim ve ayakkabı olduğu; buna karşılık, ana harcama grupları itibarıyla 2021 yılı Şubat ayında artışın yüksek olduğu grupların ise sırasıyla, %3,00 ile sağlık, %2,57 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve %1,32 ile lokanta ve oteller olduğu belirtildi.

Şubat 2021'de, endekste kapsanan 415 maddeden, 117 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 35 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadığı; 263 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleştiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin