En İyi Arkadaşlık Uygulamalarının Yeni Özellikleri: Profil Videoları

Çevrimiçi arkadaşlık sektörünün nasıl geliştiğini ve bugün neden böyle göründüğünü hiç merak ettiniz mi?

17 Kasım 2021 Çarşamba, 15:42
G: 18.11.2021 - 14:56
En İyi Arkadaşlık Uygulamalarının Yeni Özellikleri: Profil Videoları
-

En iyi arkadaşlık uygulamalarının yeni özellikleri: profil videoları


Çevrimiçi arkadaşlık sektörünün nasıl geliştiğini ve bugün neden böyle göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Eğer merak ettiyseniz, muhtemelen bunun sadece iki binde bir ortaya çıktığına inanıyordunuz. Ve tamamen yanılacaksınız.

Dünyadaki çevrimiçi arkadaşlık sektörünün gelişim aşamalarını takip edelim. Ve uzaktan başlayalım. Çok uzaklardan...
  • 1695 - İngiltere'de ilk gazete ilanları, bekar erkeklerin kendileri hakkında konuşur ve böylece mükemmel eşleşmeyi bulmaya çalışırdı.
  • 1727 - tarihte ilk kez bir kadın "Yalnız Kalpler" gazetesinin sütununa ilan verebildi.
  • 1800'ler - her türden aristokratlar, gazeteler aracılığıyla bir ruh eşi arayışına katılmaktaydı. Bu arada, aynı zamanda, bu alanda, reklam yazarlarının kişisel verilerini kendi amaçları için kullanan ilk dolandırıcılar ortaya çıkıyor.
  • 1900'ler - gazetelerde bir çift bulma eğilimi Amerika Birleşik Devletleri'ne göç ediyor. Her şeyden önce, çok sayıda potansiyel partnerle “çevrimdışı” tanışma fırsatından mahrum bırakılan bekar kırsal çiftçiler arasında.
  • 1920'ler - eski Birinci Dünya Savaşı askerleri, yerel gazetelerde arama reklamları bırakarak aktif olarak eski ordu arkadaşlarını arıyordu.

Burada muhtemelen tüm bunların çevrimiçi tanışma ile ilgisi olmadığını söyleyeceksiniz. Fakat yanılıyorsunuz. Ne de olsa aynı "Yalnız Kalpler" sütunlarının ilkesi birçok modern arkadaşlık uygulamasında kullanılmaktadır. Ancak şimdi gazeteler yerine akıllı telefonlar programlarımız var.

Ve çevrimiçi arkadaşlığın gerçek hikayesi biraz daha sonra başlıyor:
  • 1959 - Stanford öğrencileri Jim Harvey ve Phil Fialer “Mutlu aile planlaması hizmetleri” projesi oluşturdu. Delikli bir kart ve bir IBM 650 bilgisayarı olan bir anket kullanarak, anketi 49 erkek ve 49 kadına doldurtuyor ve sonra bilgisayar en iyi çiftleri oluşturmaya çalışıyordu.
  • 1965 - Harvard öğrencileri Jeff Tarr ve Vaughan Morrill, Harvey ve Fialer fikrini geliştirmeye devam ediyor, ayrıca anketi ve daha güçlü IBM 1401 sistemini kullanıyorlar. Ana fikir, öğrencileri benzerliklerine göre eşleştirmektir. Deneyleri çok başarılı oldu ve birkaç yıl içinde bu teknoloji birkaç milyon insan tarafından kullanılmıştır.
  • 1995 - tarihteki ilk modern tanışma sitesi Match.com yayına girdi.
  • 2000 - Dr. Neil Clark Warren, uzun ve güçlü bir ilişkiye sahip olması muhtemel en uyumlu çiftleri bulmaya odaklanan bir çevrimiçi arkadaşlık hizmeti olan eHarmony'yi yayına soktu.
  • 2012 - Tinder'ın en başarılı arkadaşlık uygulamalarından biri, kaydırma ve konum belirleme yoluyla bir çift bulma ilkesini kullanarak ortaya çıkıyor. Bu andan itibaren çevrimiçi arkadaşlık sektörü maksimum bir ivme kazanmaya başlıyor.

Takip eden yıllarda, çevrimiçi arkadaşlık sektörü birkaç küresel değişiklik yaşadı. Ancak 2019-2020'de dünyanın koronavirüs pandemisinin pençesindeyken ve çevrimdışı arkadaşlığın çok zorlaştığı bir dönemde, tüm iletişimin İnternet üzerinden gerçekleştiği yeni bir "normallik" başladı. Bu da arkadaşlık uygulamalarında aktif değişimin ve yeniliğin ana nedenlerinden biri haline gelmiştir. Ancak bu değişiklikler nelerdir ve gerçekten tamamen yeni bir şey mi?

Monoton fotoğraflar ve uzun açıklamalar yerine - yaratıcı video

Dünyanın en popüler arkadaşlık uygulamalarından biri olan Tinder, aktif değişim yolunda ilk adım atanlardan biriydi. Birçok kişi 2020 yılında Tinder'ın, kullanıcıların uygulama içinde buluşmasını ve iletişim kurmasını kolaylaştıran bir görüntülü sohbet işlevi sunduğunu hatırlamaktadır. Tinder'ın ardından Bumble ve Match benzer bir özelliği hayata geçirdi.

22 Haziran 2021'de Tinder, birkaç yeni özelliğin tanıtıldığını duyurdu. Ancak bunlar arasında en önemlisi profile fotoğraf yerine video ekleyebilme özelliğiydi. Bu yenilik, kullanıcıların kendilerini daha iyi anlatmalarına, kendi yaratıcılıklarını göstermelerine ve kendilerinin canlı bir sunumunu yapmalarına olanak tanıyor.

Arkadaşlık hizmeti Hinge benzer bir işlevi uygulamaya sokmuştur. Ayrıca, burada popüler sosyal ağlardan - Instagram veya Facebook'tan profil videolarınızı yayınlayabilirsiniz. Veya telefon galerisinden seçim yapıp ve doğrudan indirebilirsiniz. Hangisi sizin için daha uygunsa.

Bu arada, arkadaşlık uygulamalarında video formatına olan ilgi, koronavirüs ve karantinadan çok önce ortaya çıkmıştır. Aktif kullanıcılar, 2018 yılında Tinder'ın kısa döngülü videolar olan Loops işlevini tanıttığını kesinlikle hatırlayacaktır. Ancak o zamanlar bu yeni işlevsellik pek popüler değildi. Geliştiriciler bir şekilde kullanıcıları ek %10 daha fazla onay kaydırması sağlayarak Loop'ları kullanmaya teşvik etmeye çalıştı. O anda, geliştiriciler Instagram'daki popüler benzer bir işlev tarafından yönlendirildi ancak bu Tinder'da daha kötü uygulandı. Loops için video çekmek doğrudan uygulamadan imkansızdı. Herkesin hoşlanmadığı birçok gereksiz eylem yapmak zorundaydınız.

Ancak görüntülü sohbet işlevinde durum tamamen farklıydı. Ancak bu sefer Tinder ve diğer arkadaşlık uygulamalarının geliştiricileri Instagram'dan değil Omegle'den ilham aldı. Ve genel olarak bu doğru karardı.
 

Omegle görüntülü sohbet ve benzerleri, ortaya çıkışından 10 yıldan fazla bir süre sonra çevrimiçi arkadaşlık sektörünü nasıl değiştirdi?

Çevrimiçi sohbet Omegle, Tinder ve benzerlerinden çok önce, 2009 baharında piyasaya sürüldü. Ancak, başlangıçta burada yalnızca bir metin sohbetinde iletişim kurmak mümkündü, görüntülü sohbet ortaya çıkışından sadece altı ay sonra ortaya çıktı. Ama bu o kadar da önemli değil. Ana mesele, Omegle'nin, İnternet kullanıcılarının kendileri için uygun olan ve sadece tanıdık çevresini genişletmek için birçok fırsat açan görüntülü sohbet yoluyla iletişim kurmayı sevdiklerini göstermesidir.

Akabinde, Omegleye birçok alternatif mevcuttu: basit ama işlevsel görüntülü sohbet Chathub; karma dereceli sohbet Emeraldchat; tematik sohbet odaları ve ilgi alanlarına göre arama içeren site Chatrandom; cinsiyet ve coğrafi filtreli platform OmeTV; erkekleri yalnızca kızlarla ve daha birçoğu ile buluşturan Omegle TV sohbet.
 

Arkadaşlık uygulamaları neden şimdi görüntülü arama özelliklerini uyguluyor ve profillere video ekliyor?

Gerçek şu ki, Omegle ve benzerlerinin ortaya çıktığı sırada, nispeten hızlı İnternet yalnızca kabloluydu. Birçoğu için tamamen erişilemezdi. Ve her yerde hızlı mobil İnternet ve Wi-Fi mevcut değildi.

Avrupa'da, 3G ağları yalnızca 2003 yılında ortaya çıkmaya başlamış ve o zaman bile çok sınırlı sayıdaydı. Ve çoğu az gelişmiş ülkelerde - 2015 yılından sonra. Yani, bu noktaya kadar, insanların ezici çoğunluğu bir akıllı telefondan görüntülü sohbet yoluyla iletişim kurma fırsatına sahip değildi. Artık 4G ve 5G çağında yaşadığımıza göre, bu temel bir şeydir. Ancak bir zamanlar bazı ICQ'daki bir mesajın bile gönderilmesi sorunluydu.

Günümüzde, şehirlerin çok dışında bile yüksek hızlı ağlar bulunuyor. Bu nedenle, video özelliklerine sahip arkadaşlık uygulamalarının listesini genişletmek yalnızca bir zaman meselesidir.
 

Yeni görüntü odaklı arkadaşlık uygulamaları


Popüler uygulamalara görüntülü arama işlevinin eklenmesi yeni ancak oldukça beklenen bir olgudur. Ancak modern gerçekliklerde birçok kullanıcı yeni özellikleri değil, tamamen yeni uygulamaları tercih ediyor. Ve birçoğu son zamanlarda ortaya çıktı.
  1. The Sauce - kullanıcıların fotoğraflar yerine kısa videolar yüklediği bir uygulama. Güncellemeden sonra Tinder'daki durum ile hemen hemen aynı. Ancak Tinder hala normal fotoğraf yükleme imkanına sahip olsa da The Sauce yalnızca videoları kullanabilir.
     
  2. Jungle - birkaç ilginç özelliğe sahip çevrimiçi arkadaşlık pazarına yeni katılanlardan biri. İlk olarak, ilgilendiğiniz kişilerle sohbet etmek için görüntülü sohbet işlevine de sahiptir. İkincisi, Jungle ikili hatta üçlü buluşma düzenlemek için idealdir.
     
  3. HILY - HILY'nin size en uygun kullanıcıları bulması sayesinde ana özelliği makine öğrenimi olan yenilikçi bir arkadaşlık uygulaması. Burada ayrıca bir görüntülü sohbet işlevi bulunuyor. Ayrıca uygulama, birçok kullanıcıyı memnun edecek video yayınlarını barındırabilmektedir.
     
  4. Qemistry - geliştiricilerin arkadaşlık amacıyla kullanılabilen TikTok olarak adlandırdığı bir uygulama. Burada vurgu video içeriğine verilmekte ve her kullanıcının videosu onların sunumudur. Qemistry uygulaması, piyasaya sürüldükten sonra ayda 10 binden fazla aktif kullanıcı yakalamıştır.
     
  5. Thursday - 2021 yılının yeni ürünlerinden biri. Uygulama sadece Perşembe günleri çalışıyor, diğer günlerde potansiyel bir çift bulmak veya diğer kullanıcılarla sohbet etmek imkansızdır. Kaydırmalar ve fotoğraflar yerine videolar kullanılıyor - kullanıcıların kendilerini, ilgi alanlarını ve hobilerini anlattığı kısa sunumlar. Thursday çok hızlı bir şekilde popülerlik kazanıyor ancak şimdiye kadar uygulama yalnızca New York ve Londra şehirlerinde yaşananlar tarafından kullanılabiliyor. Elbette Thursday’in coğrafyası yakında diğer şehirleri ve ülkeleri kapsayacak şekilde genişleyecek.

Ve bunların hepsi videoya dayanan akıllı telefon uygulamaları değil. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda daha birçok yeni arkadaşlık platformu göreceğimize şüphe yok.
 

Sırada ne var?

Arkadaşlık uygulamalarında görüntülü aramaya yapılan vurgunun ilgi çekmeye devam etmesi muhtemeldir. Kaydırma gibi daha eski biçimler, başlangıçta düşünüldüğü kadar verimli değildir. İnsanlar gerçek bir buluşmadan önce birbirlerini daha iyi tanımak isterler. Ve hesabınızdaki birkaç fotoğraf ve profilinizdeki kısa bir açıklama bunun için yeterli değildir.

İnternet teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte görüntülü sohbet çok yakında en basit ve en popüler arkadaşlık uygulamalarında bile kullanılabilir hale gelecek. Ve Omegle gibi anonim görüntülü sohbetler de durmuyor ve kullanıcıları yeni özelliklerle memnun etmeye devam ediyor. Muhtemelen ileride hala birçok ilginç şey bizi bekliyor!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin