Emekliler Mezitli’de Olmaktan Mutlu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve geldiğinde ilk hayata geçirdiği hizmetlerden birisi olan Emekli Evi 5 yılı geride bıraktı.

01 Ağustos 2019 Perşembe, 14:13
Emekliler Mezitli’de Olmaktan Mutlu
-

Mezitli’de yaşayan emeklilerin farklı faaliyetler gerçekleştirdikleri Emekli Evinde güzel vakit geçiriyor, yeni dostluklar ediniyorlar.
Tavla dışında şans oyunlarının yasak olduğu Mezitli Deresi yanında bulunan Emekli Evinde zaman zaman da farklı etkinlikler düzenleniyor.

GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORLAR YENİ DOSTLUKLAR EDİNİYORLAR

Emekli Evi ile kahve köşelerinde kalmaktan kurtulduklarını ifade eden vatandaşlar, “5 yıldır emekli evine geliyoruz. Kahvedeoturmaktansa burası daha güzel. Memnunuz ve mutluyuz. Gazete okuyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz, arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Çok güzel bir ortam. Bizlere böyle bir mekan yarattığı için Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.

MEZİTLİ’DE YAŞAYAN TÜM VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ALANLAR OLUŞTURDUK

Mezitli’de yapılan anketin sonuçlarına göre emeklilerin Mezitli’de yaşamaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan ise 5 yıl önce göreve geldiğinde ilk verdiği sözün 30 Haziran’da ilçeye bir Emekli Evi yapmak olduğunu ve bu sözünü yerine getirdiğini dile getirdi. Emekli Evinin gerek konum gerekse kullanım imkânlarıyla birlikte çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Başkan, “Mezitli Deresinin kullanılmayan çevresinden faydalanarak bu bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Emekli Evimizin yanında Kadın Üretici Pazarımız, Balık Pazarımız, Mezitli Kent Konseyi ve STK binamız, Su Parkımız bölgenin daha kullanılan bir yer olmasını sağladı. Burada emeklilerimiz boş zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirmenin yanında farklı faaliyetlere katılıyorlar, yeni dostluklar kuruyorlar, güzel vakit geçiriyorlar” dedi. Başkan Tarhan, emeklilerin kahvede kâğıt oyunu oynamak yerine daha çağdaş ve Atatürk ilkeleri ışığında bir toplum oluşturmak adına çalışması gerektiğini de söyledi.

EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZ MEZİTLİ’DE YAŞAMAKTAN DOLAYI MUTLU

Mezitli’de gerek emekliler gerekse ileri yaşta ki vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için çok önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, “Emeklilerin ne istediğini biliyoruz ve onların istediği bir yaşamı sunmak için çalışmalarımızı programlıyoruz. Çünkü biz ‘Mutlu Mezitli’ sloganı ile yola çıktık ve Mezitli’de halkımızın mutlu olması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Emeklilerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Mezitli’de, Alzheimer Derneği’nin de görüşünü alarak Aktif Yaşlanma Evi ve Aktif Yaş Alma Merkezi yaptık. Yine sadece emeklilerimizin değil, tüm insanlarımızın zamanlarını daha değerli işlerde harcaması adına Gönüllü Evleri açtık. Birçok mahallede hayata geçen Gönüllü Evlerinin sayısı 12 oldu. Burada çoğu emekli ve özellikle kadın olan vatandaşımız el emeği ile çocuk okutuyorlar” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin