Emekliler, Atık Malzemelerden Yeni Eşyalar Üretiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İkinci Bahar Emekli Evi’nde birbirinden renkli etkinlikler düzenleniyor.

23 Ocak 2020 Perşembe, 10:50
Emekliler, Atık Malzemelerden Yeni Eşyalar Üretiyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İkinci Bahar Emekli Evi’nde düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle, emekliler hem sosyalleşiyor, hem de kaliteli vakit geçiriyor.
Atık malzemelerin yeni eşyalara dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan “Geri Dönüşüm-El İşleri” kursu, haftada bir gün olmak üzere Emekli Evi üyelerine verilmeye başlandı. Üyeler, yaptıkları işler çoğaldığında kermes düzenleyecek ve kermesten sağladıkları kazancı, hayır kurumlarına bağışlayacak.
Emekliler hem üretiyor hem keyifli vakit geçiriyor
Mersin’de yaş almış vatandaşların sosyalleşme ve keyifli vakit geçirme noktasında vazgeçilmez mekanlarından olan Emekli Evi’nde, geri dönüşüme katkı sağlanıyor. Atık malzemeleri çok daha farklı kullanarak, yeni eşyalara dönüştürmek amacıyla açılan “Geri Dönüşüm-El İşleri” kursunda üyeler, hem vakitlerini değerlendirirken hem de sosyalleşiyor.
Üyelerin el emekleri biriktiğinde kermeste sergilenecek
İkinci Bahar Emekli Evi sorumlusu Merve Akkaya Tek, kursta oluşturdukları yeni eşyalar biriktiğinde düzenlenecek bir kermeste sergilemeyi ve buradan elde edilen geliri, hayır kurumlarına bağışlamak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Geri dönüşüm malzemeleri, atık malzemeleri kullanarak yeni objeler üretebileceğimiz bir kurs açtık. Doğa bilincini oluşturmak, çevreye saygılı olmak ve atık malzemeleri çok daha farklı kullanarak, yeni eşyalara dönüştürmek amacıyla bu kursumuzu başlattık. Bu kurslarla birlikte emeklilerimiz, hem emeklilik zamanlarını etkinlik yaparak değerlendirecekler hem de yeni objeler oluşturacaklar. Kendi evlerinde kullanabilirler, sevdiklerine hediye edebilirler. Şimdilik gazete kağıtlarını kullanmaya başladık, gazete kağıtlarının dışında aklınıza gelebilecek her türlü atık malzeme, plastik, metal, kağıt ne olursa olsun biz bunları farklı objelere dönüştürüp, yeni eşyalar yapmayı planlıyoruz.”
Emekliler el işi kursundan memnun
İki yıldır İkinci Bahar Emekli Evi’ne üye olan Cumali Yıldırım, “SSK emeklisiyim, burada zaman zaman çeşitli etkinlikler oluyor, bu etkinliklere katılıyorum. Bugün de geri dönüşüm el işleri için bir aradayız. Yeni öğreniyoruz, ilerde bundan gelecek gelirleri çeşitli kurumlara bağışlayacağız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sevgilerini ileten ve yaptığı işlerden dolayı kendisini kutlayan Sebiha Kröning, “Buraya bir yıldır geliyorum. Şimdi atık malzemelerden geri dönüşüm kursuna geldik. Çok güzel oldu bizim için. Evde oturmaktan çok daha güzel. Bunları yaptığımızda, objelere dönüştürdüğümüzde, bunları kermeste satıp, hayır kurumlarına da verebilme olanağımız olacakmış. Bu da bizi çok mutlu eder. İnşallah güzel şeyler olacak” diye konuştu.
Kursu duyduktan sonra Emekli Evi’ne üye olan Bediha Çetin, “Bugün başladım. İlk defa geliyorum. Atıklardan malzeme, ürün yapılacağını duydum. Kız kardeşim geliyordu, bir-iki senedir, o tavsiye etti. Ben de bugün başladım, ilk günüm. İnşallah iyi şeyler çıkaracağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin