El Bab'da Yaralanan 22 Yaşındaki Türk Askeri Şehit Oldu

El Bab operasyonlarında yaralanan Türk askeri şehit düştü. İşte detaylar...

27 Aralık 2016 Salı, 22:37
G: 27.12.2016 - 22:40
El Bab'da Yaralanan 22 Yaşındaki Türk Askeri Şehit Oldu
-

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Muhammed Bozarslan'ın Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki babaevinde yas var.

Bozarslan'ın (22), tedavi altına alındığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olduğu haberi, Adilcevaz ilçesindeki yakınlarına verildi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Haberi alan yakınları ve komşuları, şehidin evine taziyeye geldi.

İlçe Belediye Başkanı Necati Gürsoy, aileye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, ülkenin adeta Kurtuluş Savaşı gibi bir mücadelenin içerisinde olduğunu belirterek, "Hemşehrimiz Muhammed Bozarslan Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonunda yaralanmış ve tedavi görürken şehit olmuştur. Şehadet haberi Adilcevaz ilçemizi büyük bir üzüntüye boğmuştur. Ancak bu günler gelip geçicidir, Allah vatanımızı milletimizi muhafaza etsin. Şehidimize minnet borçluyuz. Allah şehitlere rahmet, gazilere sağlık versin. Başımız sağolsun." dedi.


AYNI AİLEDEN İKİNCİ ŞEHİT

Şehit Bozarslan'ın amcasının oğlu Alaattin Bozarslan'ın da vatani görevini yaparken 1998 yılında terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düştüğü bildirildi.

Şehidin amcası Şerif Bozarslan, ailenin ikinci şehidinin Muhammed Bozarslan olduğunu belirterek, "Biz şehit vermeye alışık bir aileyiz. Bu bizim ikinci şehidimiz. Bir Muhammed gider, binlerce Muhammed gelir. Vatanımız sağolsun." diye konuştu.

Tatvan 10. Komando Alayı'nda görevli Muhammed Bozarslan, katıldığı Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab'da ağır yaralanmıştı.





haberturk

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN BOLTAÇ, ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
Mersin Valisi  Atilla Toros, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü Ziyaret Etti.
TARSUS TSO'NUN DESTEKLEDİĞİ "MYOFEST SEKTÖR KAMPÜSTE " ÖĞRENCİLERE İŞ FIRSATI YARATIYOR
PARMAĞIA SIKIŞAN MAKAS HALKASI İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN ÇIKARTILDI
MERSİN SPOR KULÜBÜ'NDE HEDEF, PLAY-OFF 'A DİREK KALMAK
BAŞKAN SARI, "MEP PROJESİYLE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜ HEDEFLİYORUZ"
“JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU”
"ARANAN ŞAHIS JANDARMAOPERSAYONU İLE YAKALANDI”
BAŞKAN SEÇER, ‘KENT KATILIMI BULUŞMALARI’NA DEVAM EDİYOR
TARSUS’TA MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

Mersin Haber ,Mersin