Ekonominin Çarkları İçin "Kontrol" Şart

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı H. Ruhi Koçak, başlayan yeni normalleşme süreciyle birlikte daha tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti.

03 Mart 2021 Çarşamba, 12:15
Ekonominin Çarkları İçin "Kontrol" Şart
-

Başkan Koçak ‘’Sosyal ve ticari hayatın canlanması ve ekonominin çarklarının dönmesi için daha kontrollü olmakta fayda var. Kaybetme lüksümüz yok. Sağlık için, sağlıklı bir ekonomi için hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor.’’ dedi.

İYİLEŞME BEKLENTİSİ
Mart ayı itibariyle tüm Türkiye’de yeni normalleşme süreci kademeli olarak başladı. 1 yılı aşkın bir süredir dünya gündemini meşgul eden Covid-19 salgını Türkiye’de de önemli tahribatlara yol açmış, salgınla mücadelede bir dizi önlemler alınırken gelinen noktada hemen her sektör önemli derecede etkilenmişti. Halen de etkiler devam ederken, tüm sektörler hızla toparlanmak istiyor. Şimdi yeni kontrollü normalleşme süreci ile birlikte gözler ekonominin olumlu seyir izlemesi yönünde. Tüm iş dünyası piyasaların hızlı bir şekilde hareketlenmesini bekliyor.

OLUMLU YANSIYACAK
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, yeni normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamak gerektiğini vurgulayarak, ‘’Öncelikle yeni sürecin tüm iş dünyamıza, üyelerimize hayırlı olmasını dileriz. Geriye baktığımızda çok zor ve tüm dengelerin değiştiği bir yıl yaşadık. Ekonomide birçok sektör sekteye uğradı. Tarım ve gıda dışında pozitif etkilenen hiçbir sektör olmadığı gibi neredeyse tamamı negatif yönde etkilendi. Halen de yaşanmaya devam ediyor. Şimdi başlayan yeni süreçte ekonominin canlanması, piyasaların hareketlenmesi için hepimize daha fazla sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Bu dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Kurallara uyduğumuz takdirde ekonominin de sosyal hayatın da hızla toparlanması mümkün. Tedbiri elden bırakmayalım.’’diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin