Ekim’de sanayi ciro endeksi azaldı

ANKARA - Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,7 azaldı.

11 Aralık 2015 Cuma, 12:55
Ekim’de sanayi ciro endeksi azaldı
-

ANKARA - Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,7 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; Ekim ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,3 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,9 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,4 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 12,0 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek azalış ara malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 5,3 ile ara malı imalatında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek azalış diğer ulaşım araçlarının imalatında görüldü. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 17,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 6,8 ile kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı ve yüzde ,2 ile elektrikli teçhizat imalatı takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek artış tütün ürünleri imalatında yaşandı. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 27,8 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 10,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 7,3 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı takip etti.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR NAZALİN’E ÜNİVERSİTE HAYALİNDE IŞIK OLDU
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ
AYDINCIK'TA MİNİBÜS'ÜN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN ERTAŞ, ÜLKÜSPOR VE BARBAROSSPOR'UN ŞAMPİYONLUK KUPALARINI VERDİ
VALİ TOROS, MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
MERSİN TSO, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇİFTÇİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Mersin Haber ,Mersin