EĞİTİMLER MEYVELERİNİ VERİYOR

O Artık İş Sahibi

27 Kasım 2016 Pazar, 13:21
 EĞİTİMLER MEYVELERİNİ VERİYOR
-

MERSİNHABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından KOSGEB ve GİŞKAD işbirliğiyle verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’, meyvelerini bir bir veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimine katılan Ramazan Şanlı, artık kendi işinin sahibi…
Büyükşehir ile Hayalleri Gerçek Oldu
Mersin’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, vatandaşların işyeri ve meslek sahibi olmaları ve başarılı işletmelerin kurularak girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi,  KOSGEB ve GİŞKAD işbirliğiyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi meyvelerini veriyor. Girişimcilik konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği eğitime katılan kursiyer Ramazan Şanlı, kendi Elektrik-Hidrofor-Sıhhi Tesisat dükkanını açtı.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni haberlerden duyduğunu belirten Ramazan Şanlı, “Uzun süredir iş yeri açmayı düşünüyordum. Mesleğim gereği elimden elektrik, su, hidrofor ve her türlü tamir işi geliyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir eğitime öncülük yaptığını öğrendim ve katılmaya karar verdim. Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunduktan sonra kayıt yaptırdım ve akabinde de eğitim için bizi çağırdılar. Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 14 gün süren proje eğitimi aldık. Eğitimler sonunda da sertifikamı aldım ve iş yerimi açtım” dedi.
Şimdi Sırada Üretim Var
Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimlerden sonra da desteğini sürdürdüğünü belirten Ramazan Şanlı, “Projelerimiz için KOSGEB ve Büyükşehir Belediyesi ile iletişim halindeyiz. Eğitim sırasında da eğitimden sonra da projelerimizi dinleyip, iş planımızı değerlendiriyorlar” şeklinde konuştu.
Bundan sonraki planlarından bahseden Ramazan Şanlı,“Binalardaki elektrik tüketimini azaltmak için güneş enerjisi ile çalışan bahçe aydınlatması ve apartmanlarda hidroforun 5’inci kata kadar çıkardığı suyu 5’inci kattan yukarıya farklı bir sistem üreterek çıkarmak istiyorum. Çalışmalarımı sürdürüyorum ve suyu rahatlıkla en son kata kadar aynı basınçla çıkaran bir hidrofor üretmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu planlarıma ulaşmayı hedefliyorum”dedi.
“Boş Gezmek Yerine Girişimci Olun”
İş yeri açmak isteyenlere tavsiyelerde de bulunan Ramazan Şanlı, “Büyükşehir Belediyesi’nin girişimcilik eğitimi hizmetlerini araştırsınlar. Boş gezmek yerine girişimcilik eğitimi alıp çalışma imkanı bulabilirler” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kendilerine böyle bir eğitim imkânı sunduğu için teşekkür eden Şanlı, “Sayın Başkanımın Burhanettin Kocamaz, Mersin’e büyük hizmetler yaptı. Herkese destek veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
KOSGEB bünyesinde eğitim için başvuruda bulunan girişimci adaylarına, düzenli olarak her ay 30’ar kişilik gruplar halinde 14 gün süren ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” veriliyor. Bugüne kadar KOSGEB sayesinde, 290 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilerek sertifika almaları sağlandı. Proje kapsamında eğitim alan 26 katılımcı kendi işyerini açarken, hibe kredi imkânlarından faydalanabilmek amacıyla projelerini KOSGEB’e sundu.
YKB

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ANNE VE ÇOCUKLARININ YANINDA DRİFT YAPAN TAKSİCİYE GEREKEN YAPILDI
CHP GENEL MERKEZİ ORGANİZASYONU'NDAN MERSİN TSO'YA ZİYARET
Mersin Valisi Atilla Toros, Mut OSB, Müteşebbis Heyet Toplantısına Başkanlık Yaptı
AKDENİZ BELEDİYESİ HALKIN SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTUYOR
BAŞKAN YILDIZ, MİMARLAR ODASI İLE BİR ARAYA GELDİ
MSK YENİ SEZONA ÇOK SIKI HAZIRLANIYOR
Tarsus'ta Genç Adamın Cansız Bedeni Bulundu
Kontrolden çıkan otomobil işyerine daldı
KEŞLİ MAHALLESİ’NDE “KÖYDE ŞENLİK, TARSUS’TA GELECEK VAR” HEYECANI
Mersin'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Mersin Haber ,Mersin