Eğitimde Uluslararası İşbirliği

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri, Akademisyen Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı rehberliğinde uluslararası projelerde yer aldı.

21 Nisan 2022 Perşembe, 12:11
Eğitimde Uluslararası İşbirliği
-

Konuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı, 2007 yılından bu yana “Yaşam Boyu Öğrenme Programı’na sıkı bir şekilde entegre edilen ve 2005 yılında Avrupa Komisyonu’nun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning Merkezi Destek Servisi’nin; Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığı’nın uluslararası işbirliğinden oluşan “European Schoolnet” tarafından yönetildiğini belirtti. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterdiğini kaydeden Doç Dr. Onbaşılı, “Ülkemiz eTwinning Initial Teacher Education (ITE) sürecine 2019 yılında dâhil olmuştur. Bu kapsamda eTwinning faaliyetlerinin üniversitelerin eğitim fakültelerine entegrasyon süreci başlamıştır. Özellikle son yıllarda merkezi destek servisi tarafından ITE enstitülerinin geliştirilmesi faaliyetleri önem kazanmıştır. Söz konusu proje ile geleceğin öğretmenleri olan öğretmen adaylarının, henüz lisans eğitimi sırasında uluslararası projelerle tanışması sağlanmaktadır” dedi.
Türkiye’de eğitim fakültesi akademisyenleri ve öğretmen adaylarının eTwinning projesine dâhil olmasını esas alan “eTwinning ITE” kapsamında; Mersin Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı ile Balıkesir Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Burcu Sezginsoy Şeker tarafından “What Kind of World do We Want?” ve “Qualified Teacher of the Future” başlıklı 2 uluslararası proje yürütüldü. Türkiye, İtalya, Fransa ve Almanya’nın ortak ülkeler olarak yer aldığı projelerde öğretmen adayları, konusunda uzman akademisyenlerle tanışma ve çevrimiçi çalışma şansı elde ettiler.
İlk projede sınıf öğretmeni adaylarının sürdürülebilir çevre, iklim değişikliğinin nedenleri ve etkileri konusunda farkındalıklarının artırılması amaçlanırken, ikinci proje ile farklı kültürlere sahip sınıf öğretmeni adaylarının eTwinning etkinlikleri aracılığıyla kültürel, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için birlikte çalışmaları hedeflendi. Bu kapsamda yürütülen projelerden Türkiye, Almanya, Fransa ve İtalya’dan toplam 6 akademisyen ve 30 öğretmen adayının dâhil olduğu “Qualified Teacher of the Future” projesi, Fransa’da öğretmen eğitiminde öncü kurumlardan biri olan Picardy Jules Verne Üniversitesi web sitesinde de paylaşıldı.
Proje sayesinde, Mersin ve Balıkesir Üniversite’sinde eğitim gören 12 sınıf öğretmeni adayı, Laon ve Amiens'teki INSPÉ merkezlerinden, Stuttgart-Ludwigsburg'daki Alman öğrencilerle ve Palermo'daki Università Degli Studi'den Sicilyalı öğrencilerle işbirliği yapabildiler.
Bu tarz uluslararası projelerin yaygınlaşması için çalışmalarına devam eden akademisyenler, 25-30 Nisan 2022 tarihleri arasında İtalya’da Palermo Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Erasmus personel hareketliliği kapsamında bir araya gelerek, gelecek yıllarda yapılabilecek projeler için fikir alışverişinde bulunacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin