E-ticaret Yaparak Ek Gelir Elde Edebilir Miyim?

Günümüzde birçok insan ihtiyaçlarını mağazaya kadar gitmek yerine internetten sipariş vererek yapmaktadır. Bu bakımdan e-ticaret, her geçen gün artış sergilemektedir.

11 Kasım 2022 Cuma, 09:01
E-ticaret Yaparak Ek Gelir Elde Edebilir Miyim?
-

Bir yatırım kaynağı olarak insanlar sık sık bu alana yönelmeyi düşünür.
Ne var ki pek çok kişi bunu asıl iş değil, ek gelir olarak düşünmek ister. Bunun ne ölçüde mümkün olduğu öncesinde sık sık düşünülür. Buna hem evet hem de hayır yanıtı verilebilir. Çünkü bazı gereklilikler sizde varsa, ek gelir olarak e ticarete yönelmeniz mümkündür.
Bununla birlikte söz konusu gereklilikler sizde yoksa, ek gelir fikirleri arasında online ticaret size göre değildir. İlk olarak bir e ticaret sitesi kurmanın kolay bir şekilde yapılabileceği bilinmelidir. Ancak bu durum e-ticaretin herkese göre olduğunu göstermez.

Ne Kadar Zaman Ayırabilirsiniz?


Ek iş olarak eticaret yapmak istiyorsanız ilk olarak her gün toplam kaç saat ayırabileceğini bilinmelidir. Eğer bu 1-2 saat gibi küçük bir süreyse, sektöre girseniz bile istediğiniz sonuçları alamayacağınız neredeyse garantidir.
Çünkü müşterilerinizin siparişlerini kargoya vermeniz, site içinde teknik bir hata olursa anında çözmeniz gerekir. Teknik bilginiz yoksa canlı destek alınması şarttır. Bununla sınırlı olmadan sürekli stoklar takip edilmeli, hızlı şekilde yenilenmelidir.
Tüm bu işlemler 1-2 saati aşan durumlardır. Özellikle kargoları, firmaların açık olduğu saatlerde vermeniz gerektiği de unutulmamalıdır. Bu nedenle akşamları ek iş ne yapabilirim diyorsanız ya da 1-2 saatiniz varsa online ticaret sizi büyük sıkıntılara düşürebilir.

Neyi Nasıl Satacaksanız?


Günümüzde birçok kişi ek gelir fikirleri arasında e-ticareti görür. Çünkü bir mağaza açma gereksinimi olmadığı için oldukça cazip gelir. Her ne kadar e-ticarete başlamak çok kolay olsa da bu durum başarılı olacağınızı göstermez.
Sektöre adımınızı atmadan önce neyi, nasıl satacağınızı bilmeniz gerekir. Ardından buna göre bir sektör araştırması yaparsanız, ek gelir fikri olarak nasıl olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer çok fazla rakip varsa bu durum daha fazla zaman ayırmanızı gerektirir.
Eğer günlük ayırabileceğiniz bu kadar fazla zamanınız yoksa, e ticaret sizin için kötü bir fikir olabilir. Lakin rakip sayısı daha azsa günlük daha az zaman ayırmanız mümkün olabilir.

Yeterli Disiplininiz Var Mı?


Yeterli zamanınızın olması ve girmek istediğiniz sektörün uygunluğu ek iş fikirleri arasında e-ticareti size uygun hale getirmez. Çünkü asıl işinizle beraber sitenizi birlikte her gün yönetmeniz gerekir. Bunların dışında sosyal hayata, yeme-içmeye ve uyumaya da vakit ayrılır.
Bu durum her günün çok yoğun olacağı anlamına gelir. Öyle ki bazen çok hızlı yemeniz ya da sosyal hayatınızı kesmeniz gerekebilir. Bu durum bir takım sosyal ve psikolojik sorunları da meydana getirebilir.
Dolayısıyla e ticaret yapmak istiyorsanız, iki işi bir arada yapabilecek ve tüm bunları idare edebilecek bir disiplininizin olması şarttır.

Gerekli Motivasyonunuz Var Mı?



E ticaret sitelerinin kolay bir şekilde kurulabilmesi insanları bir yanılgıya düşürür. Kolay yönetilip büyük kazançlar elde edileceği düşünülse de böyle değildir. Her ne kadar internet üzerinden olsa da yine bir ticaret işlemi yapılmaktadır.
Bunun dışında açılan siteniz ilk açıldığı dönemlerde size yeterli para kazandırmayabilir. Bunun dışında çalışma saatleriniz artacağınız için gerek sosyal hayatınız gerekse kendinize ayırdığınız zaman azalacaktır. Bunlar yetersiz kazanç ile birleştirildiğinde motivasyonun düşmesine neden olabilir.
Eğer incelenirse pek çok e-ticaret sitesinin kısa sürede kapandığı bu yüzden görülebilir. Dolayısıyla tüm bunları kaldırabilecek bir motivasyonunuzun olup olmadığını düşünmeniz şarttır.

E-ticaret Ek İş Olarak Yapılabilir Mi?


Günümüzde pek çok kişi aylık kazancını yükseltmek için ek gelir kaynakları aramaktadır. E-ticaretin sunduğu fırsatlar ilk düşüncelerin başında getirir. Ancak bunun üzerine yatırım yapılmadan insanlar doğal olarak ek gelir kazandırıp kazandırmayacağını düşünebilir.
Bu sorunun yanıtı yeterli zamanı ayırıp ayıramayacağınızda, sektörünüzde, motivasyonunuzda ve disiplininizde saklıdır. Dolayısıyla herkes için standart olarak “evet” yanıtı verilemez. Eğer Eticaret yapmayı düşünüyorsanız tüm bu soruların cevabını kendinizde objektif olarak aramanız gerekir.
Bunların hepsine olumlu yanıt veriyorsanız bir yazılım ve paket seçerek, e-ticarete kısa süre içerisinde başlayabilirsiniz. Yine de ilk başlarda kazançların yeterli seviyelerde olmayabileceği, sabrın gerektiği unutulmamalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Emniyeti Anahtar Çalarak Hırsızlık Yapan Şebekeye Operasyon Düzenledi
Büyükşehir Birim Amirleri İle MESKİ Görevlilerinin De Hazır Bulunduğu Programda, Muhtarlar Ve Vatandaşlarla Sohbet Edildi
Mersin Büyükşehir Tarihi Mirasa Sahip Çıkan Projelerde Yer Almaya Devam Ediyor
Mersin Büyükşehir’in Halk Kartı, İhtiyaç Sahibi Yurttaşlara Can Suyu Olmayı Sürdürüyor
Tarsus Devlet Hastanesi'nde 26-30 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası Kutlandı
New York Şehrine Giden Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ü Ve Ateşe Osman Nuri Gökbulut’u Türk Evinde Ziyaret Etti
Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinin Başarı Oranı Her Yıl Artıyor, Lgs Kurs Merkezi Öğrencilerinden 101 Öğrenci Yüzde 5’lik Dilime Girdi
Mersin’in Erdemli İlçesindeki Yazlık Sitede Alkol Alma Kavgası Can Aldı, Sezer Soner Aktaş Site Güvenliği Tarafından Öldürüldü
Dar Gelirli Ailelere Destek Sağladığı Halk Kart’ın Haziran Ayı Tutarları, Yurttaşların Hesaplarına Yatırıldı
Mersin Büyükşehir’in Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor

Mersin Haber ,Mersin