Dolgun ve Gür Saçlara Sahip Olmak İster Misin?

Saç, hem kadınlar hem de erkekler için son derece önem taşıyan unsurlardan biridir. Genelde erkeklerin tercih ettiği fön, wax, jöle gibi ürünler, kadınların ise sıklıkla kullandığı boya, ısı ile şekillendiriciler saçların zarar görmesine zemin hazırlar ve çeşitli problemleri beraberinde getirir.

29 Nisan 2019 Pazartesi, 17:15
Dolgun ve Gür Saçlara Sahip Olmak İster Misin?
-

Saç, hem kadınlar hem de erkekler için son derece önem taşıyan unsurlardan biridir. Genelde erkeklerin tercih ettiği fön, wax, jöle gibi ürünler, kadınların ise sıklıkla kullandığı boya, ısı ile şekillendiriciler saçların zarar görmesine zemin hazırlar ve çeşitli problemleri beraberinde getirir. Bu problemlerin başında ise saç dökülmesi ve kepek problemi gelmektedir.
Saç Dökülmesi
Saç dökülmesini tek bir sebebe bağlamak mümkün değildir. Çünkü saç; stres, yetersiz beslenme, doğum sonrası, mevsim geçişleri, kansızlık ve yanlış ürün kullanımı gibi birçok faktör sebebiyle dökülebilir. Bu dökülmeleri durdurmak ve önlem almak için saç bakım ürünlerini doğru seçmek son derece önem taşır. Saçınıza uyguladığınız şampuan, bakım kremi, saç maskesi, serum ve şekillendirici ürünlerin aşırı kimyasal içermemesine dikkat etmelisiniz. Kimyasal oranı yüksek bakım ürünleri saçların doğal yapısını bozarak saç derisine zarar verir ve dökülmesini tetikler. Bu anlamda dermokozmetik bir marka olan Ducray şampuan oldukça doğru bir tercih olacaktır. Saç dökülmesi için özel olarak geliştirilen DucrayAnaphaseformülündeki B3, B12 vitaminleri sayesinde saç köklerini besleyerek güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Solgun, cansız ve zayıf saç tellerini onararak canlılık kazandırır. Tüm saç tiplerinin kullanıma uygun olması ve etkinliği sayesinde kullananlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmektedir.
https://www.dermokozmetika.com.tr/ducray-anaphase-sampuan-400ml-24185-15-B.jpg
 
Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

  • Öncelikle dökülme karşıtı şampuan tercih etmelisiniz.
  • Dökülme problemini yoğun yaşıyorsanız saç serumu veya maskesi ile desteklemelisiniz.
  • Dökülmeyi yoğun yaşadığınız dönemlerde fön, maşa, düzleştirici gibi ısı ile şekillendiricilere karşı saçlarınızı korumalısınız.
  • Boya, röfle gibi kimyasal işlemlerden kaçınmalısınız.
  • Tüm bunların yanı sıra içeriden de beslenmenize özen göstermelisiniz.
  • Ceviz, somon balığı, yumurta gibi omega-3 ve protein açısından zengin gıdalar tüketmekte saç dökülmesine karşı önlem almaya yardımcı olacaktır.
Kepek
Kadın ve erkeklerde en yaygın görülen saç sorunlarından biri de kepektir. Peki kepek nedir? Saçta nasıl oluşur? Birlikte inceleyelim.
Saç derisinin soyulup dökülmesine kepek adı verilir. Kepek bir saç derisi rahatsızlığıdır diyebiliriz. Sağlık acısından tehdit eden bir unsur olmasa da omuzlara dökülen beyaz toz görünümü kişiyi son derece rahatsız eder. 
Saç Kepeğinin Nedenleri
  • Hormonların değişmesi,
  • Mevsim geçişleri,
  • Fazla sıcak su ile saçın yıkanması,
  • Wax, jöle gibi şekillendirici ürünlerin uzun süre saçta kalması,
  • Çok sık şampuan değiştirilmesi,
  • Şampuanın yeteri kadar durulanmaması gibi birçok faktör saç kepeğinin oluşmasına zemin hazırlar.
Kepek, özellikle seboreik dermatit (egzama) problemi olan kişilerde daha fazla gözlemlenmektedir. Egzama cildin yanı sıra saç derisinde de oluşabilmektedir. Cildinizde ve saçınızda bu problemi yaşıyorsanız DucrayKelual DS tamda size göre! Cilt bakımında temizleme jeli, bakım kremi ve nemlendirici yer alırken, saç bakımı için de DucrayKelual DS şampuanı özel olarak geliştirmiştir.
Cildinizde sivile, akne gibi problemler yaşıyorsanız Keracnyl serisini tercih edebilirsiniz. Tüm Ducray ürünlerini Dermokozmetika’da bulabilir, cildinizin ve saçınızın ihtiyaç duyduğu ürünlere uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla sahip olabilirsiniz.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin