Doğaseverler, Mahalleli Kadınların Ekonomisine Can Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı tarafından “Doğa Bizi Çağırıyor” sloganıyla düzenlenen etkinliğin ilki, Fındıkpınarı ile Zeybekler Mahallesi arasında gerçekleştirildi.

26 Kasım 2019 Salı, 10:04
Doğaseverler, Mahalleli Kadınların Ekonomisine Can Verdi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde yönetimden üretime, kültür-sanattan spora, tarımdan istihdama kadar birçok alanda kadınların desteklenmesi ve çocukların refahının sağlanması için önemli projelere ve etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir bünyesinde kurulan ve Türkiye’de bir ilk olan Kadın Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı çalışmalarında kadın istihdamı kadar kadınların sosyalleşmesi ve giderek daha aktif hale gelmesine büyük önem veriyor. Kadınlar için düzenlenen etkinliklerin sonuncusu “Doğa Bizi Çağırıyor” yürüyüşü oldu.

“Doğa Bizi Çağırıyor” etkinliğinin ilki Fındıkpınarı’ndan Zeybekler Mahallesi’ne kadar gerçekleştirildi. Duyurusu yapıldığı anda 100 kişilik kontenjanı anında dolan etkinliğe kadınların ulaşımı belediye servisleriyle sağlandı. Duyurusu yapıldığı anda Mersinliler tarafından büyük ilgi gösterilen doğa yürüyüşü etkinliğine, genç, yaşlı, çocuk, her yaştan insan katıldı. Erkeklerin de aralarında bulunduğu katılımcılar, doğanın eşsiz güzelliği eşliğinde hem yürüyüş yaptı, hem de temiz havanın tadını çıkardı.

Doğaseverler ‘temiz bir doğa’ dedi, hem yürüyüş yaptı hem çöpleri topladı

Fındıkpınarı’nda yapılan kahvaltının ardından, Zeybekler Mahallesi’ne doğru yapılan yürüyüşte kadınlar ve çocuklar Mersin’in doğal güzelliklerinin tadını çıkarırken, anlamlı bir çevre etkinliğine de imza attı. Katılımcılar hem farkındalık yaratmak hem de kendinden sonra gelecekler için temiz bir doğa bırakmak adına mesire alanında bulunan çöpleri topladı.

Mahalleli kadınların ekonomisine katkı sağlandı

6.5 kilometrelik yürüyüşün ardından doğaseverler Zeybekler Mahallesi’nde, sonbahar yapraklarının arasında mahalleli kadınların yaptığı lezzetli sıkmaların tadını çıkardı. Doğanın içinde meydana gelen samimi ortamda hem Zeybekler Mahallesi’nin üretici kadınlarının ekonomisine katkıda bulunuldu hem de kültür alışverişi gerçekleşti.

Geziden çok memnun kaldığını ifade eden emekli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kerime Pişirgen, “Doğa yürüyüşünden her zaman memnun kalıyoruz ama bazı eksiklikleri görünce üzülüyorum. Çevre duyarlılığı konusunda eğitimci olarak izmaritlerin, çöplerin çevreye atılmasından çok rahatsız oluyorum. Vahap Başkanımız’dan çok memnunuz. Sahildeki her yer temizlenmiş. Gezi insanın hem ufkunu açıyor hem de her zaman insana rahatlık veriyor. Bu seferki çok hoşuma gitti, Kadın Aile ve Çocuk Dairesi sosyal medya hesabını her zaman takip ediyorum. Diğer gezileri de burada olduğum sürece takip edeceğim, katılacağım” dedi.

“Bizi böyle bir etkinlikle buluşturduğu için Başkanımıza teşekkür ederiz”

Kadınları böyle bir etkinlikte buluşturan Başkan Seçer’e teşekkürünü ileten 25 yaşındaki çevre mühendisi Yağmur Üzgeç, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Çocuk Dairesi instagram sayfasında bu etkinliği gördüm. Çalışmadığım için ben de katılayım dedim. Başkanımıza teşekkür ediyoruz kadınları böyle bir etkinlikte buluşturduğu için ve ayrıca çevre mühendisi olduğum için arkadaşların çevreye duyarlı olduklarını görünce çok mutlu oldum. Bir sonraki gelecek olan arkadaşlara daha güzel bir doğa bırakmak için doğa yürüyüşümüz esnasında etraftaki çöpleri de topladık. Etkinlikten çok mutluyum, yürüyüşümüzü yaptık şimdi mahalleli kadınların el emekleri sıkmalarını yiyeceğiz. Bir sonraki etkinlikte inşallah birlikte oluruz” diye konuştu.

“Çok güzel düşünülmüş bir faaliyet”

Yapılan etkinliği ekoturizm olarak nitelendiren Muzaffer Ayar ise, “Uzun yıllar doğa yürüyüşleri yaptım. Etkinliği sosyal medya hesabından gördüm. Çok güzel düşünülmüş bir faaliyet. Özellikle burada Belediye Başkanımız Vahap Bey’e teşekkür ediyorum. Hem doğa yürüyüşü hem ekoturizim ile köylerdeki insanlara biraz ekonomik olarak katkı sağlamak, aynı zamanda sosyalleşmek çok önemli. Daha çok etkinlik istiyoruz. Uzun parkurlar, daha uzun soluklu yürüyüşler olabilir. Katılımcıların profiline göre kategorize edilebilir. Yürüyüşlerin sonunda yine bu şekilde köylü ekonomisine katkıda bulunulacak etkinlikler düzenlenebilir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Doğayla kucaklaşan Mersinliler etkinliklerin devamını istiyor

Doğa yürüyüşünün kendisine çok iyi geldiğini söyleyen Hatice Bedir, “Böyle bir gezi düzenlendiği için Başkanımız’a çok teşekkür ederiz. Temiz havaya hasrettik ne yazık ki. Çöpleri toplamak olsun, doğada gezmek olsun her şey çok güzeldi. Tekrarını bekliyoruz tabii ki. Yeni arkadaşlıklar kurduk” ifadelerine yer verdi.
“Şehrin stresinden uzaklaşıp gelmek çok güzel oldu”
Şehrin stresinden uzaklaştığını söyleyen Damla Yılmaz, Başkan Seçer’e teşekkür ederek, şunları söyledi:
“20 yaşındayım, Mersinli’yim. Doğa yürüyüşünü belediyenin sayfasında gördüm. Güzel sonbahar renkleri arasında, eşsiz bir Mersin manzarasında yürüdük. Çok güzeldi, havası mükemmeldi. Şehrin stresinden uzaklaşıp gelmek çok güzel oldu. Etkinlikleri takip ediyoruz, sürekli katılmaya çalışıyoruz, boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Çöpleri topladık, farkındalık yarattık. Doğayı çok tahrip ediyorlar. Üzücü bir şey, biz burada yaşlı, çocuk, genç bir aradayız. Böyle bir farkındalığın yaratılması mutluluk verici. Başkanımı çok seviyorum çünkü gerçekten genç, çocuk, yaşlı, erkek, kadın fark etmeksizin herkese her kesime ulaşmaya çalışıyor. Teşekkür ederiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin