Doğa Parkı’nı Gezen Çocuklara Uygulamalı Eğitimle Hayvanlar Sevdiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayvanlara yapılan eziyetlerin son bulması ve geleceğimiz olan çocukların hayvan sevgisi kazanması için gezi ve eğitim çalışmaları düzenliyor.

27 Ekim 2020 Salı, 11:31
Doğa Parkı’nı Gezen Çocuklara Uygulamalı Eğitimle Hayvanlar Sevdiriliyor
-

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve gönüllülerin de destek verdiği çalışma kapsamında Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan çocuklara, Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı gezdirildi.
Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan gönüllü Ümmü Paylı’nın müracaatı ile hayata geçen çalışmada, mahallede yaşayan çocukların hayvan sevgisi kazanması, evcil hayvanlara sahip çıkıp, korumaları için proje geliştirildi.

Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte misafir edildi
Proje kapsamında 9 çocuk ve aileleri otobüsle alınarak önce Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü. Belgesellerde veya internet ortamında gördükleri değişik türdeki hayvanları canlı olarak görme fırsatı bulan çocuklar, büyük heyecan yaşadı.
Ardından Gençlik Kampı’na geçen çocuklara ve ailelerine burada yemek ikramında bulunuldu. Gençlik Kampı Sorumlusu Tufan Dokucu’nun getirdiği yeni doğum yapmış 7 yavrulu av köpeğinin çevresinde toplanan çocuklara hayvan sevgisi konusunda eğitim verildi. Uygulamalı eğitim sırasında çocuklar minik köpek yavrularını sevdi.

Eğlenceli biçimde eğitim çalışması verildi
Gönüllülerden Fatma Dağ ve Nebahat Kurt ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Av. Nida Gamsız tarafından hayvan sevgisi konusunda çocuklara eğlenceli şekilde sunum yapıldı.
Erdemli Elvanlı Mahallesi’nden hayvansever Ümmü Paylı, yaşadığı çevrede yaşayan bazı şahısların hayvanlara kötü muamele yapmasından dolayı çok üzüldüğünü kaydederek, “Ben çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması gerektiğine inananlardanım. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkililerine müracaat ederek yardımcı olmalarını istedim. Hayvanlar, Allah’ın yarattığı sessiz kullar. Çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması konusunda gerçekleşen bu eğitim çalışmasında bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Hem çocuklarımız, hem de ebeveynleri çok güzel bir gün geçiriyorlar” dedi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Av. Nida Gamsız ise “Amacımız çocuklara hem hayvan sevgisini aşılamak, hem de hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek. Onların gelecekte sağlıklı ve sorumlu bireyler olmalarını sağlamak. Diğer mahallelerimizle de aynı çalışmaları yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin