Dişlerindeki Sorunlar Yemek Düzenini Bozup Gelişmesini Etkiledi

Henüz 6.5 yaşında olan Şükran Bozkaş, ağzındaki diş çürükleri nedeniyle oluşan diş ağrılarından hastane hastane dolaştıktan sonra ameliyatla kurtuldu.

14 Haziran 2019 Cuma, 11:04
Dişlerindeki Sorunlar Yemek Düzenini Bozup Gelişmesini Etkiledi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Eğer biraz daha geç kalınsaydı yaşadığı beslenme ve uyku sorunları nedeniyle gelişimi yaşıtlarının gerisinde kalacaktı…
GİTTİKLERİ HASTANELER DİŞLERİ ÇEKMEDİ
Dişlerinin çoğunda çürük olan ve bu çürükler yüzünden ağrılar çeken 6.5 yaşındaki Şükran Bozkaş, geçirdiği operasyon sonrasında sağlığına kavuştu. Şükran Bozkaş’ın evde diş ağrılarından dolayı yeterli beslenemediğini bu yüzden sorunlar yaşadığını dile getiren anne Deniz Bozkaş kızının yaşadığı kabus dolu günleri şu sözlerle anlattı: “Kızımın yaşadıkları sorunlardan en önemlisi gelişim bozukluğuydu. Bunun yanı sıra dikkat eksikliği ve uyku sorunları vardı. Ağzından gelen kokudan dolayı arkadaşlarıyla, yakın çevresiyle ilişki içerisindeyken sürekli ağzını kapatıyordu. Şükran’ın bu sorunlarına hastane hastane dolaşarak çözüm aradık. Birçok hastaneye gittik fakat hiçbir hastane kızımın dişlerini çekmedi. Şükran, Batıgöz Balçova Cerrahi Tıp Merkezi’nde geçirdiği ameliyat sonrasında çok şükür sağlığına kavuştu” dedi.
DOKTOR DOKTOR GEZMEKTEN DİŞ HEKİMİ FOBİSİ OLUŞTU
“Şükran Bozkaş’ın ağzında çok sayıda çürük dişi vardı ve bunlardan dolayı oluşan şikayetleri nedeniyle bize başvurdu” diyen Batıgöz Balçova Cerrahi Tıp Merkezi’nden Diş Hekimi Tuğçe Zeytinci, şu bilgileri verdi: “Şükran’ın yaşı çok küçük, daha 6.5 yaşında. Bu süt dişlerinin, yerine daimi dişleri gelene kadar yani 12-13 yaşına kadar ağızda durması gerekiyor. Kliniğimizde koyduğumuz teşhiste ağızda çok sayıda çürüğünün olduğunu gördük ve bunların hızla tedavi edilmesi kararı aldık. Bu kararı aile ile paylaştık. Aile de bu konuyu destekledi. Çünkü kızlarının uzun süredir ağrılarından dolayı yeterli beslenemediğini, yetersiz beslenmeden kaynaklanan gelişim bozukluğu ve dikkat eksikliği olduğunu ve bunun da hem okulda, hem de evde birtakım sorunlara yol açtığını belirtti. Daha önce çok sayıda diş hekimine gittiğinden dolayı Şükran’da diş hekimi fobisi, dişçi koltuğu korkusu oluşmuştu.Ameliyathanede sedasyon ya da genel anesteziyle uygulayabileceğimiz tedavi planı önerdik. Ailede buna çok olumlu yaklaştı. Ameliyat öncesi hastanın bütün kan tahlilleri yapıldı. Çocuk doktoru ve genel anestezi konsültasyon raporları alındı. Daha sonra genel anestezi altında ameliyata aldığımız Şükran’ın çürük olan dişlerinin dolgularını yaptık. Çekilmesi gereken bazı dişleri çektik. Daha sonrasında da takip seanslarında iyileşme olduktan sonra eksik olan dişlerinin yerine geçici hareketli bir takım protezler yapacağız. Bu işlem ameliyathanede anestezi doktorunun eşliğinde uzman doktorlarla yapıldı. Artık Şükran 12 yaşına kadar bizim kontrolümüzde olacak. Diş eksikliğini geçici hareketli protezlerle kapattıktan sonra daimi dişlerinin düzgün sürmesini sağlayacağız. Daha sonra da eksik olan yerleri ortodontik ya da protetik tedavilerle çözeceğiz” dedi.
AİLECEK MUTLUYUZ
Artık arkadaşlarının yanında ağız kokusundan utanmayan ve ağzını kapatmayan Şükran Bozkaş, dişleri tedavi edilirken herhangi bir acı yaşamadığı için de çok mutlu. Anne Deniz Bozkaş ise, “Şükran’ın dişlerinin bu kadar sorun çıkarabileceği ve yemek düzenini bozup gelişmesini etkileyeceği asla aklımıza gelmezdi. Çok şükür daha da geç kalınmadan sağlığına kavuştu. Ailecek çok mutluyuz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin