Dink iddianamesinin ana dava ile birleştirilmesine karar verildi

İSTANBUL - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlileri hakkında düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi

15 Aralık 2015 Salı, 17:09
Dink iddianamesinin ana dava ile birleştirilmesine karar verildi
-

İSTANBUL - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlileri hakkında düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Mahkeme, cinayetle ilgili ana davanın başka mahkemede görüldüğünü, iddianamade birleştirme talebi de olduğu için dosyayı ana davaya bakan mahkemeye gönderdi.

Dink iddianamesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Ancak birleştirme kararı vererek dosyayı ana davanın görüldüğü İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Terör ve örgütlü suçlara bakmakla görevlendirildikleri için zaruri olarak dosyanın kendilerine gönderildiğinin belirtildiğini kaydeden mahkeme, birleştirme gerekçelerini anlattı.

Yeni açılan davanın cinayete doğrudan katılanlarla ilgili olmayıp ihmali davranışları nedeniyle sorumlulukları olan kamu görevlileri hakkında olduğunu belirtti.

Daha önce Dink davasına bakan kapatılan özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yerine kurulduklarını belirten mahkeme, suç tarihinden sonra kurulduklarını da kaydetti. Mahkeme, bu nedenle sanıkların irtibatlı oldukları iddia edilen ana davada yargılamanın yapılmasının tabi hakimlik ilkesinin de gereği olduğunu ifade etti.

Mahkeme iki dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu belirterek birleştirme kararı verdi.

Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muhittin Zenit, Ercan Demir ve Özkan Mumcu’nun tutukluluk halinin devamına da karar verildi.

İDDİANAME SAVCILIK ARASINDA DEFALARCA GİDİP GELMİŞTİ

İddianame daha önce savcı ve başsavcıvekilliği arasında iki kez gidip gelmişti. Savcının üçüncü kez gönderdiği iddianame bu kez başsavcıvekili tarafından onaylanarak mahkemeye gönderilmişti.

Savcı Gökalp Kökçü, iddianamenin İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dava ile birleştirilmesini talep etmişti. Ancak Başsavcıvekilliği, bu talebe rağmen iddianameyi terör davalarına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

İddianamenin başsavcıvekilliği ve savcılık arasında gidip gelmesine, şüphelilerden İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski emniyet müdürü Reşat Altay ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in iddianameden çıkarılmasının istendiği ileri sürülmüştü.

26 sanığın yer aldığı iddianamede, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, cinayet döneminde İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de sanıklar arasında yer alıyor.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA İLKOKULLARARASI HALI SAHA TURNUVASI
ŞAMPİYON BOZYAZI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Mersin Üniversitesi 2025 Ödül ve Teşvik Töreni’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
VALİ TOROS BAŞKANLIĞINDA DEĞERLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
MERSİN'DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Eve giren yılan itfaiye ekiplerince yakalandı
YÜREĞİNİ KOYDU, SÖZÜNÜ TUTTU: MSK PLAY-OFF’TA
TARSUS'TA 19 MAYIS COŞKUSU SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR’LE DORUĞA ULAŞTI
VALİ TOROS, ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ASIM TÜRKEL’İ ANMA VE ŞEHİT ASIM TÜRKEL İLKOKULUNUN TEMSİLİ AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI
ARACIN ÖNÜNE ATTLAYAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ

Mersin Haber ,Mersin