Dinçer, “Vergi Kutsal Bir İnsanlık Görevidir”

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, beraberinde bulunan Grup Müdürleri Bekir Yiğit, Ahmet Tamer Yıldız, Osman Çelik ve Orhan Şener ile birlikte 30. Vergi Haftası kapsamında Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

28 Şubat 2019 Perşembe, 17:09
Dinçer, “Vergi Kutsal Bir İnsanlık Görevidir”
-

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, tüm esnaf ve sanatkarların 30. Vergi Haftasını kutlayarak “ Biz esnaf ve sanatkarlar vergilendirilmiş kazancın kutsal, verginin ise kutsal bir insanlık görevi olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin kalkınmasında ve güçlü devlet olmasında en büyük etken şüphesiz ki ödenen vergilerdir” dedi.
Güngör, günün anısına Başkan Dinçer’in yakasına hafta ile ilgili kokart takarken, bir bukette çiçek hediye etti. Güngör, ziyarette yaptığı konuşmada toplumda vergi bilincinin aşılanması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla Vergi Haftası kutlamaları yapıldığını belirtti. Güngör “ Bu yıl 30. Düzenlenen Vergi Haftası kapsamında vergi mükelleflerimizin bağlı olduğu Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Talat Dinçer’i ziyaret etmekten büyük memnunluk duyuyoruz. Ben sayın Başkanın nezdinde temsil ettiği tüm esnaf sanatkarlarımızın ve vergi mükelleflerimizin vergi haftasını kutluyorum ve bu anlamda işbirliğimizin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve beraberindeki Grup Müdürlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Birlik Başkanvekili Ömer Şahbudak ve Yönetim kurulu üyesi Nihat Dağdelen’in de hazır bulunduğu ziyarette ülkemizin bütçe kaynağının büyük bölümünü vergilerin oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer , “Bizler esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak vergilendirilmiş kazancın kutsal, verginin ise kutsal bir insanlık görevi olduğuna inanıyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız biliyorlar ki devletine ödenen her kuruş vergi kendisine hizmet olarak dönecektir. Ve yine biliyoruz ki vergi olmazsa ekonomi olmaz, ekonomi olmazsa devlet olmaz. Güçlü bir ekonomi, güçlü bir devlet ise ödenen vergilerle mümkündür” dedi.
Bu bağlamda toplumun tüm kesimlerinin vergi ödemede duyarlılık göstermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Son dönemlerde sayıları hızla artan AVM’ler, mahalle aralarına kadar giren market zincirleri ve e-ticaretle de rekabet halinde olan esnafımız, devletine olan vergi borcunu en önemli borç olarak görmektedir. Esnafımız ekonomi iyi olsun, ülkemiz güçlü olsun ister. Çünkü bilir ki ekonomi güçlü olursa işleri iyi olur. İşleri kazancı iyi olan her esnafımız vergisini seve öder. Ama verginin karşısında kayıt dışı ekonomiyle de mücadele edilmesini ister” diye konuştu.
Dinçer açıklamasını “ Bizler ayrılmaz bir bütünüz. Vergi daireleri olmazsa bizler devletimize vergilerimizi rahat bir şekilde ödeyemeyiz. Dolayısıyla bu hafta hepimizin haftası, ben 65 bin esnaf sanatkarım adına tekrar hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum. Bu vesileyle esnafımıza da Allah’tan daha çok kazanma ve ödeme gücü nasip etmesini diliyorum. Vergi haftamıza hepimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde tamamladı.
Dinçer, “Vergi Kutsal Bir İnsanlık Görevidir”
Dinçer, “Vergi Kutsal Bir İnsanlık Görevidir”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin