Dinçer, "Selden Zarar Gören Esnafın Yarası Sarılmalı"

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin’de yaşanan sel felaketinde zarar gören Tırmıl, Erdemli ve Kocahasanlı sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

09 Ocak 2020 Perşembe, 10:23
G: 10.01.2020 - 09:52
Dinçer, "Selden Zarar Gören Esnafın Yarası Sarılmalı"
-

Yaşanan şiddetli yağıştan kaynaklı meydana gelen sel felaketinde Tırmıl, Erdemli ve Kocahasanlı sanayi sitesi esnafının büyük oranda zarar gördüğünü belirten Başkan Dinçer, “Selden zarar gören esnafımızın ekmek teknesinin yeniden çalışır hale gelmesi için ödeyemediği borçları ötelenmeli, SGK ve vergi borçlarında erteleme yapılmalı” dedi.
Başkan Dinçer, beraberinde bulunan Birlik Başkanvekili Ömer Şahbudak ile birlikte ilk etapta beş yüz iş yeri kapasiteli Tırmıl Sanayi sitesini ziyaret etti. Burada Tırmıl Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İlhan Çokgün’den sanayi sitesinde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi alan Başkan Dinçer, daha sonra selden zarar gören site esnafını tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Tırmıl Sanayi Sitesinde sel felaketi sonucu oluşan çamur birikintilerinin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizlenmesini yerinde gözlemleyen Başkan Dinçer “Büyükşehir Belediyemiz Tırmıl’da 5 ayrı ekiple çamur deryaların temizleyip, yara sarıyor. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hasar tespitinden sonra ilgili birimlerinde esnafımızın zararın telafisi edilmesi konusunda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” dedi.
Başkan Dinçer daha sonra ise 280 işyeri kapasiteli Erdemli Sanayi sitesine geçti. Burada Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyesi İsmet Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Erdemli Sanayi Sitesi Başkanı Ali Öngel tarafından karşılanan Başkan Dinçer, yaşanan afetten zarar gören sanayi esnafına geçmiş olsun dileklerini iletirken, yaraların sarılması için ilgili yerlerle acilen temasa geçeceklerini vurguladı. Dinçer ve beraberindekiler daha sonra ise selden zarar gören Kocahasanlı sanayi sitesini ziyaret ederek Site Başkanı Bekir Şahin’den zararla ilgili bilgi aldı. Başkan Dinçer beraberindeki ekiple zarar gören sanayi esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Mersin’in büyük bir sel felaketi yaşadığını vurgulayan Başkan Dinçer, “ Yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tüm Mersinli hemşehrilerimiz ile esnaf sanatkarlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” dedi. Yaşanan sel felaketi sonucu selden zarar gören sanayi sitelerinde büyük maddi kayıplar yaşandığın sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Bölgemizde meydana gelen yağmur, dolu ve sel sonucu çok sayıda esnafımızın işyerleri sular altında kaldı, ekipmanları kullanılamaz hale geldi. Esnafımız hasar tespitlerini yapıyor. Esnafımızın ekmek teknesini çalışır hale getirebilmesi için kolaylıklar sağlanmalı. Sanayi esnafımız doğal afetlerin verdiği zararla baş edecek güçte değil. Belediyeler ve Valiliklerce yapılan incelemeler sonucu afetten zarar gördüğü tespit edilen esnafımızın ödeyemediği kredi borçlarında acilen bir kolaylık sağlanmalı. Yine gecikmiş SSK ve Bağ-kur prim borçları ile vergi borçlarında erteleme yapılmalı” şeklinde konuştu.
Dinçer, ''Selden Zarar Gören Esnafın Yarası Sarılmalı''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin