DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Başvuruları Başladı, 30 Haziran'da Yapılacak Sınava Başvurular 8 Mayıs'ta Sona Erecek

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı

27 Nisan 2019 Cumartesi, 08:34
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Başvuruları Başladı, 30 Haziran'da Yapılacak Sınava Başvurular 8 Mayıs'ta Sona Erecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 30 Haziran'da yapılacak DGS için başvurular bugünden itibaren alınacak ve 8 Mayıs'ta sona erecek.
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek. Sınavla ilgili kılavuza da ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.
Sınav ücretini ödeme işlemleri ise 9 Mayıs'ta sona erecek.
Sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testinin uygulanacağı ve adaylara 150 dakika sürenin verileceği DGS'de geç başvuru günü 21 Mayıs olarak belirlendi.
DGS'ye başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezuniyet şartı aranacak. Bu yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvurabilecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE OKUR YAZAR BULUŞMASI
VALİ TOROS'TAN 112 ACİL MERKEZİNE ZİYARET
ÇAMLIYAYLA'DA KAR PARTİSİ COŞKUSU
ADEM ALDEMİR'DEN BÜYÜK KONGREYE DAVET
SİLİFKE BELEDİYESPOR KENDİNİ BULDU:0-2
TRAFİKTE MAKAS ATMAYA YENİ YAPTIRIM GELİYOR
ÇAMLIYAYLA'DA BELÇINAR İLE ATDAĞ ARASI YOL ÇALIŞMASI
MERSİN'DE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI
MERSİN'DE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ YARIŞMALARIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Silifke'de 2. Kitap Günleri

Mersin Haber ,Mersin