Devletin Yönetim Kademelerinde Daha Çok Kadın Olmalı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde ilçede seçilerek görevlerini icra eden kadınlara azimleri ve yaptıkları çalışmalardan dolayı plaket verdi.

06 Aralık 2019 Cuma, 08:55
Devletin Yönetim Kademelerinde Daha Çok Kadın Olmalı
-

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te tüm dünyaya örnek bir karara imza attı. Seçim Kanunu’nu değiştirdi. Ve kadınlara seçme ve seçilme hakkını getirdi. Kadınların ilk kez aday olabildiği ve oy kullandığı TBMM 5. Dönem seçimleri 8 Şubat 1935’te yapıldı. Meclise seçilen milletvekillerinden 17’si kadındı. Daha sonraki yıllarda diğer dünya ülkelerinin kadına seçme ve seçilme hakkını vermesiyle birlikte 5 Aralık, dünya kadın hakları günü olarak kutlanmaya başlandı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bu özel günün 85. Yıl dönümünde Yenişehir’de seçimlerle göreve gelen kadınlara çabalarından dolayı teşekkür etti ve birer plaket takdim etti.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır ve Limonluk Mahalle Muhtarı Fatma Bezgin, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Yenişehir Kent Konseyi önünde yapılan etkinliğe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı.
Başkan Abdullah Özyiğit, “Dünyanın tüm ülkelerinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha sevgiyle ve saygıyla anıyorum” dedi. Kadınlar ise başkan Özyiğit’e “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atarak karşılık verdi.
Bugünün çağdaş ülkelerinin geçmişlerine bakıldığında, kadınların yıllarca yok sayıldığını söyleyen Özyiğit, “Diğer dünya ülkelerinin geçmişlerine bakıldığında kadının seçilme hakkı şöyle dursun, seçme hakları bile yoktu. Avrupa, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkını verdikten yıllar sonra bunu yapabildi. Atatürk’ün amaçladığı Türkiye Cumhuriyeti, bütün dünya ülkelerinden daha çağdaş, laik ve daha demokrat bir ülke olması amacıyla planlandı ve öyle kuruldu. Ve bunun üzerine dünyanın hiçbir ülkesinde bir yönetim anlayışı ve şekli gelmedi. Burada bugün ki bu kazanımları geriye götüren anlayışın dışından bahsediyorum. Kadınlar emek yoğun alanlarda mücadele veriyor. Şunu netlikle bilmemiz gerekiyor, ‘Hak verilmez alınır’. Bu altyapı dünyada hiçbir ülkede yokken, Türk kadınına sağlanmış ve Türk kadınları o hakkı söke söke alacaklar. Devletin yönetim kademelerinde daha çok kadının görev alması gerektiğine inanıyor ve daha çok kadının muhtar, belediye başkanı, milletvekili, bakan ve cumhurbaşkanı olarak görev yapmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmasının ardından başkan Abdullah Özyiğit, ilçede yapılan seçimlerle göreve gelen Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Gülcan Kış, Sevgi Uğurlu, Semra Tekeli ile Mahalle Muhtarları Nergiz Özcan, Rahime Sarı, Fatma Bezgin ve Aynur Öztürk’e azimleri ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek birer plaket takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin