"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"

ARTVİN - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak, memurları ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2015 toplu sözleşmesinde memurların maaşlarıyla ilgili enflasyon oranında maaş artışı yapılmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Aralık 2015 Salı, 15:22
"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
ARTVİN - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak, memurları ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2015 toplu sözleşmesinde memurların maaşlarıyla ilgili enflasyon oranında maaş artışı yapılmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İki konfederasyonun sorumsuzluğunun yaklaşık 5 milyon kişiye kişi başı aylık ortalama 50 TL’ye mal olduğunu belirten Bayrak, "Varsayalım bir hırsız gelip cebinizden 50 TL'yi çekseydi, yine sessiz kalır mıydınız?" diye sordu. Bayrak, internet sitelerinde yaptıkları ankette, '2013 yılındaki hükmü değiştirerek memurları yüzde 1,8 zarara uğratan konfederasyonun Memur-Sen olduğunu biliyor musunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 88’inin 'Evet, biliyorum' cevabını verdiğini belirtti.

'Memurları ve emeklileri zarara uğratan bir konfederasyona nasıl bir yaptırım uygulanmalıdır?' sorusuna verdiği cevapla Memur-Sen’e olan tepkisini ortaya koyduğunu belirten Bayrak, katılımcıların yüzde 22’sinin 'Memur-Sen protesto edilmelidir' dediğini, yüzde 9’unun ise 'Memur-Sen’in bir şekilde uyarılması gerek'tiğini ifade ettiğini söyledi.

Hükümetin devlet memurluğu yerine hükümet memurluğu oluşturmaya çalıştığının altını çizen Bayrak, şöyle devam etti: "Memurlarımız şunu iyi bilmelidir; memurun iş güvencesini elinden almak öyle kolay değil. Öncelikle Anayasa'nın 128. maddesindeki memur tanımının değiştirilmesi gerek. Bunun için ise 367 milletvekilinin imzası şart. Şu anda hiçbir partinin 367 milletvekili olmadığından bu mümkün olmayacaktır."

Paralel sendikacılık yapanların kamuda iş barışını bozmalarına engel olunması gerektiğini kaydeden Bayrak, "Bilsinler ki hiç kimse mücadele etmese bile, Türkiye Kamu Sen 450 bin üyesiyle dimdik ayakta ve mücadelesini en üst düzeyde vermeye devam edecek." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS'TA BOĞULMA OLAYLARINI ÖNLEME KOMİSYONU TOPLANDI
Başkan Sarı, " Mersin'e Modern Sanayi Sitesi Kurulması İçin Destek Bekliyoruz"
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, KURBANINI FİLİSTİNE BAĞIŞLADI
MERSİN ESOB DİSİPLİN KURULU TOPLANDI
BÜYÜKŞEHİR FARKINDALIKLA KADIN SAĞLIĞINA IŞIK TUTUYOR
BÜYÜKŞEHİR’İN DOKUNUŞLARI İLE HOBİ PARKI VE 68’LİLER BARIŞ ORMANI YAZ ÖNCESİ TAZELENDİ
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
TARSUS'TA İLKOKULLARARASI HALI SAHA TURNUVASI
ŞAMPİYON BOZYAZI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Mersin Üniversitesi 2025 Ödül ve Teşvik Töreni’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Mersin Haber ,Mersin