Deprem Simülasyon Tırı Mersin Mezitli'de

Deprem gerçeği ile sürekli yüz yüze olunan ülkemizde vatandaşları afete karşı hazırlıklı olmaya hazırlamak için hayata geçirilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Simulasyon Aracı, Mezitli’ye geldi.

24 Şubat 2021 Çarşamba, 09:15
Deprem Simülasyon Tırı Mersin Mezitli'de
-

Depremin uygulamalı olarak yaşatılması heyecanlı anlara sahne oldu. Deprem uygulamasını test edenler, bu anı canlı olarak yaşama şansı buldular. Başlayan sallantı üzerine yere çökerek kafalarını korumaya alan konuklar AFAD görevlisinden doğru ve yanlış yapılanlar konusunda bilgi aldılar. Sallantının sona ermesinin ardından elektrik ve gaz vanalarının kapatılması, binanın terkedilmesi aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı.

Mezitli Kent Konseyi Binası önüne giden tır, burada vatandaşlara ve öğrencilere deprem anını yaşatarak, bilinçlendirme sağlamaya çalıştı. Aracı inceleyen, simülasyona katılan Mezitlili vatandaşlar, deprem konusunda gerekli bilgilendirmeleri aldılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR’İN PARK VE BAHÇELER EKİPLERİ KENTİ YAZA HAZIRLADI
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN YAZ KUR'AN KURSU ÖĞRENCILERİNE DONDURMA SÜRPRİZİ
ÇAMLIYAYLA'DA ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞ YERLERİNE DENETİM
MERSİN'DE PİKNİK YAPANLAR YAKALANDI
MERSİN TSO, TÜRK-ARAP ODASI 6.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ve İŞ FORUMU'NA KATILDI
TARSUS İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİCİLERİ BİLİNĆLENDİRİYOR
DUDU İREM TOROS, “GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ VE KORUYUCU AİLE FARKINDALIK PROGRAMI”NA KATILDI
VALİ TOROS’U, KAHRAMANMARAŞ VALİSİ  ÜNLÜER VE BERABERİNDEKİ HEYET ZİYARET ETTİ
SİLİFKW-BOĞSAK'TA TIR YANGINI
Ergüven Ailesinin Mutlu Günü

Mersin Haber ,Mersin