Demirtaş Toplumsal kesimler ülkeyi terk konusunda tereddüt yaşıyor

İSTANBUL - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de yaşayan toplumsal kesimlerin artık Türkiye’yi terk edip etmemek konusunda tereddüt yaşadığını söyledi.

28 Ekim 2015 Çarşamba, 13:07
Demirtaş Toplumsal kesimler ülkeyi terk konusunda tereddüt yaşıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İSTANBUL - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de yaşayan toplumsal kesimlerin artık Türkiye’yi terk edip etmemek konusunda tereddüt yaşadığını söyledi.

Taksim Elit World Otel'de Türkiye'deki azınlık temsilcileriyle bir araya gelen Selahattin Demirtaş, çıkışta toplantı hakkında bilgi verdi. Demirtaş, “Türkiye’de görüştüğümüz herkes öncelikli olarak barış istiyor. Kanın aktığı, cenazelerin olduğu bir ülkede kim mutlu ve huzurlu olabilir ki? Burada görüştüğümüz bütün temsilciler de haklı olarak barış istiyor. Yeni bir Anayasa, demokrasi istiyorlar. Siyasilerden ve Parlamento'dan haklı beklentileri var. Siyasette ve medyada halen ötekileştirici dil kullanılıyor. Yaşananlardan dolayı en çok kaygı duyan toplumsal kesimler Türkiye’yi terk edip etmemek konusunda artık tereddüt yaşar hale geliyorlar. Rum’u, Süryani’si, Ezidi’si her kesimi bu topraklarda yaşayan her inanç, her kimlik kendini özgür hissetmeli. Siyaset olarak bütün Türkiye toplumuna güven vermeliyiz.” diye konuştu.

Tuzla’da bulunan Ermeni kampı ile ilgili konuşan Demirtaş, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir mücadele ve sahiplenme ile gerçekleşti. Kamp Armen sadece Ermeniler için değil ortak bir hafıza açısından da önemliydi. Çok insan gece gündüz onun için mücadele etti.” ifadeleri kullanıldı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR
Mersin ve Adana, Fuarlarda Tek Vücut: "Hedef ‘Çukurova Fuar Merkezi"
ELEKTRİK HATTI KAYNAKLI YANGINA SU TANKERLİ MÜDAHALE
TARSUS ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ MORAL DEPOLADI

Mersin Haber ,Mersin