Demir İpekyolu’nun İlk İhraç Treni Vali Su’nun Katılımıyla Mersin’den Uğurlandı

Tarihi İpekyolu’nu canlandıracak olan ‘Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı’nın Türkiye’den giden ilk ihraç treni, Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla Tarsus Yenice’den Azerbaycan’a uğurlandı. 

28 Kasım 2017 Salı, 17:09
Demir İpekyolu’nun İlk İhraç Treni Vali Su’nun Katılımıyla Mersin’den Uğurlandı
-

Yenice Lojistik Merkezi’nde gerçekleşen uğurlamaya Vali Ali İhsan Su ile TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt’un yanı sıra il ve ilçe protokolü de katıldı.
 
Vali Ali İhsan Su, Lojistik Merkezi’ndeki uğurlama öncesi yaptığı konuşmada Bakü’de düzenlenen törenle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen BTK hattının ilimiz ve bölgemizin yanı sıra hem ülkemiz, hem de dünya ticareti açısından çok önemli bir ticaret koridoru olduğunu ifade ederek, “ İnanıyorum ki bundan sonra var olan ticaretimiz daha da hızlı gelişerek, çok daha seri ve hızlı bir şekilde yapılacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza ve emeği geçen herkese Mersinimiz adına şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Yenice Lojistik Merkezi’nden Azerbaycan’a gidecek olan BTK Hattı’nın ilk ihraç treni, yapılan uğurlamanın ardından yola çıktı.
  
 


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS'TAN BAŞKAN ORHAN'A İ-ADEİ ZİYARET
FINDIKPINARI - ARSLANKÖY ARASINI 18 KM’YE DÜŞÜRDÜ
BÜYÜKŞEHİR’İN YAYLA KONSERLERİ’YLE KIRSALDAN MÜZİK SESLERİ YÜKSELİYOR
TARSUS TSO BAŞKANI KOÇAK, İZMİR İTALYA KONSOLOSU BİANCHİ İLE GÖRÜŞTÜ
Çamlıyayla'da "Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı " Yapıldı
Mersin ESOB'dan Tarsus Mmt Amerikan Hastanesiyle Sağlık Anlaşması
Anne ve Çocuklarının Yanında Drift Yapan Taksiciye Gereken Yapıldı
CHP Genel Merkezi Organizasyonu'ndan Mersin TSO'ya Ziyaret
Mersin Valisi Atilla Toros, Mut OSB, Müteşebbis Heyet Toplantısına Başkanlık Yaptı
Akdeniz Belediyesi Halkın Sağlığını Ön Planda Tutuyor

Mersin Haber ,Mersin