Danimarka Büyükelçisi'nden Mersin'e Ziyaret

Vali Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti.

01 Şubat 2018 Perşembe, 21:32
Danimarka Büyükelçisi'nden Mersin'e Ziyaret
-

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling beraberindeki heyet ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.
Sahil Valilik Makamında, Büyükelçi Olling tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasıyla başlayan ziyarette yaptığı konuşmasına Büyükelçi Olling’i Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Vali Ali İhsan Su; Danimarka ile Türkiye arasında yakın ve dostane ilişkilerin olduğunu, her düzeyde gerçekleşen bu tür ziyaret ve işbirlikleri ile bunun daha da pekiştirildiğini ifade etti.
Mersin’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken, medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olduğuna işaret eden Vali Su, bu güzelliklerin yanında ilimizin konteyner olarak ülkemizin 2’nci büyük limanına ve ilk Serbest Bölgesi’ne sahip olduğunu belirterek, Mersin’in turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi, tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahip bir kent olduğunun altını çizdi.
Büyükelçi Svend Olling ise Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, ilimizde bulundukları süre içerisinde çeşitli görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade ederek, yapacakları görüşmelerin her iki ülke arasında var olan dostluk ve işbirliğine katkı sağlaması temennisinde bulundu ve misafirperverliğinden dolayı Vali Ali İhsan Su’ya teşekkür etti. 
Ziyaret, bir süre sohbet edilerek görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin