Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesinin Detayları Belli Oldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi her alanda olduğu gibi, konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle, projelerle buluşturduk” dedi.

13 Eylül 2022 Salı, 15:13
Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesinin Detayları Belli Oldı
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasının başında törene katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyasının tanıtım toplantısı vesilesiyle bir aradayız. Tarihimizin bu en büyük sosyal konut kampanyasına öncülük eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ’mizi tebrik ediyorum. Bu sürece katkı verecek herkese teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza evleri, arsaları ve iş yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Geçtiğimiz 20 yılda Türkiye’yi her alanda olduğu gibi, konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle ve projelerle buluşturduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini kaydetti.
Çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, on binlerce iş yeri, binlerce kamu binası, stadyumlar, her kesimden insan için yüzlerce sosyal ve kültürel tesisi ülkeye kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihî ve kültürel mirasımızı korumaya özel önem verdik. Bizi mazimizle buluşturan, yüksek mimari değer taşıyan evlerimizi, dükkânlarımızı, meydanlarımızı en emin şekilde geleceğe taşıyacak adımlar attık” diye ekledi.
“PROJELERİMİZİ, YEŞİLİ HÂKİM KILACAK BİR ANLAYIŞLA HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Bugün düzenlenen tanıtım töreniyle, Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce yeni sosyal konutun, konut arsasının ve iş yerinin inşa sürecini başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birazdan ana hatlarını milletimizle paylaşacağımız, başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve Ekim ayı sonuna kadar sürecek bu projelerin ilk temelini de yılbaşında atıyoruz. Amacımız, ilk etap konutlarını azami iki yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir” şeklinde konuştu.
“Projelerimizi mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yeşili hâkim kılacak bir anlayışla hayata geçiriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Her şeyden önce bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum: Bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılına böyle küresel ve tarihî önemde bir kampanyayla girmekten gurur duyuyoruz. Şimdi kampanyamızla ilgili bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum: Hedefimiz, 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan beş yıllık süreçte; 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece, 2003 başından itibaren ürettiğimiz sosyal konut sayısını 2 milyona, diğer projelerle birlikte bunların içerisinde oturan vatandaş sayımızı da 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız. Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin ismini de, ‘İlk Evim’, ‘İlk İş Yerim’ olarak belirledik.”
İlk etap konutlardan 50 binini İstanbul’da, 18 binini Ankara’da, 12 bin 500’ünü İzmir’de, 10 binini Gaziantep’te, 8 bin 650’sini Bursa’da, 7 bin 500’ünü Konya’da ve 4 bin 500’ünü Kayseri’de inşa edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer illerde de nüfuslarına göre değişen sayılarda konut inşası gerçekleştireceklerini dile getirdi.
“BU PROJELERİ TİCARİ KAZANÇ KAYNAĞI HÂLİNE GETİRMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konut projesinde çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirlediklerini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Konutlarımızın, maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yaparak belirlediğimiz fiyatları da şu şekilde olacaktır: Vatandaşlarımız, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlarımıza, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabileceklerdir. Aynı şekilde, toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle yapılabilecektir. Bu kampanyamıza, İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak taksit ödemeleri ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacaktır. Kamunun ciddi kaynak ayırarak önemli fedakârlıklarda bulunarak yürüttüğü bu projeleri ticari kazanç kaynağı hâline getirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kampanyayla birlikte ilk defa vatandaşlara, altyapıları ve imarı hazırlanmış ev yapmaya hazır arsa alternatifi de sunduklarını belirterek şunları kaydetti: “Böylece, düşük gelir grubuna mensup vatandaşlarımıza şehirlerin çeperlerinde kendi evlerini yapma imkânı sağlıyoruz. İlk etapta yedi ayrı bölgede belirlediğimiz bu arsalar, piyasa fiyatlarının çok altında bir bedelle ve faizsiz bir şekilde vatandaşlarımıza satılacaktır. Arsayı alan vatandaşımız burada, belirlenen projeye uygun şekilde ve belirlenen süre içinde kendi evini yapabilecektir.”
İş yerleriyle ilgili ayrıntıları da paylaşmak istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hâlihazırda 12 ilimizde 3 bin 930’u tamamlanmış, toplamda 10 bini aşan sanayi tipi iş yeri projemiz bulunuyor. Kampanyanın ilk etabı kapsamında, 10 bin yeni iş yerini daha, küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizin hizmetine sunuyoruz. İnşa edeceğimiz iş yerlerinin ülkemizin yatırımına, üretimine, sanayisine, istihdamına hatırı sayılır bir katkı sağlayacağından şüphemiz yoktur. Onlarca farklı sektöre yayılan tamir ve imalat kollarında yoğunlaşan küçük işletmelere hitap eden sanayi tipi iş yerlerimiz 100 bine yakın ek istihdam sağlayacaktır. Bu iş yerlerini, 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vadeyle emekçi kardeşlerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin