Cumhuriyet Coşkusu, Mersin Toroslar’da Dolu Dolu Yaşanacak

Mersin Toroslar Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 95’inci Yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacak.

25 Ekim 2018 Perşembe, 17:15
Cumhuriyet Coşkusu, Mersin Toroslar’da Dolu Dolu Yaşanacak
-

“Toroslar’dan Cumhuriyet Konvoyu”
Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, 28 Ekim Pazar Günü saat:17.00’de ‘Cumhuriyet Konvoyu’ile başlayacak.
Klasik, modifiye araç, motosiklet ve bisiklet tutkunlarının da yer alacağı ve Toroslar Cumhuriyet Alanı’ndan başlayacak konvoy şehir turu yaparak Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkılacağının mesajını verecek.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve saygı ile bağlı olduklarını ifade etmek amacıyla düzenleyecekleri Cumhuriyet Konvoyu’na tüm Mersinlileri davet ederek; “Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlğimiz aynı zamandageleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Cumhuriyetimizin temel değerlerini öğretebilmek adına önemli bir organizasyondur.Tüm vatandaşlarımızı bir ve beraber olmak için Cumhuriyet Konvoyumuza bekliyoruz” dedi.
“Kutlamalar, Genç Şarkıcı Edis’in Ücretsiz Konseriyle Taçlanacak”
Türk Pop Müziği sanatçısı Edis, Toroslar Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize edeceği ‘Cumhuriyet Konseri’nde’ sahne alarak, şarkılarını Mersinliler için söyleyecek.
28 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Konvoyu’nun ardından saat:20.00’de başlayacak olan ücretsiz konser, Akbelen Mahallesi’ndeki Koray Aydın Stadı’nda binlerce kişiyi bir araya getirecek.
Özellikle gençlerin büyük ilgi göstereceği bu muhteşem konsere tüm Mersinlileri davet eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar milli gün ve haftaları unutmadık ve unutturmamaya gayret ediyoruz” dedi.
“Kurtuluş Kupası, 29 Ekim’de Başlıyor”
Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 12’ncisini düzenleyeceği ‘Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Geleneksel Futbol Turnuvası’,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlıyor.
Mersin genelinden 36kurumun katılımıyla 6 grupta gerçekleştirilecek turnuvanın açılış maçı;29 Ekim Pazartesi günü saat: 14.00’de Korukent Mahallesi’ndeki Prof.Dr.Aziz Sancar Gençlik Merkezi’nde; Toros Devlet Hastanesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü arasındayapılacak.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl 106 maçın oynanacağı turnuvanın açılış maçına tüm sporseverleri davet ederek; “Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak, Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıktığımızı bir kez daha haykırmak için 7’den 70’e tüm halkımızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda düzenleyeceğimiz ‘Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Geleneksel Futbol Turnuvamızın’ açılış maçına bekliyoruz” dedi.
“Cumhuriyetimizi, Tüm Değerleriyle Sonsuza Dek Yaşatacağız”
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 95’inci yıldönümü münasebetiyle ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, vatanın bölünmez bütünlüğüne vurgu yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olduğunun altını çizerek; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Kurtuluş destanının gururunu ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyet’in ilanını ilk günkü gibi büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.Bugün ülkemizde özgür, bağımsız ve hür bir şekilde yaşıyorsak bu Cumhuriyetin eseridir” dedi.
Cumhuriyetimizin tüm değerleriyle sonsuza dek yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur diyen Başkan Tuna; “Ay yıldızlı al bayrağımızın altında sahip olduğumuz vatan sevgisi ile milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir bölücü güç, Cumhuriyetimize zarar veremeyecektir. Bu anlamlı gün; milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamıza vesile olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümünde; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin