Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Dijital TIR''ının Yeni Durağı Mersin Olacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerini dijital sunumlarla anlattığı "Dijital Tır"ı, Mersin’de ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

27 Mayıs 2021 Perşembe, 12:40
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Dijital TIR''ının Yeni Durağı Mersin Olacak
-

01-04 Haziran 2021 tarihleri arasında Mersin’de olacak Tır, Cumhuriyet Meydanında 12:00 - 19:00 saatleri arasında pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Dijital Tır projesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş ile Mersin Sorumlusu Yusuf Yüksel, Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi verdi.
Dört gün boyunca kentimizde halkımızın ziyaretine açık olacak “Dijital Tır” projesinin önemine değinen Vali Su, ülkemizin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla vatandaşlarımıza aktarılacağını ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı Bölge Müdürü Keleş ve Mersin Sorumlusu Yüksel’e teşekkür etti.
Dijital Tır’da ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılayacak. Harekete Duyarlı Ekran, 3 Boyutlu Sanal Kutu, Yeşil Perde ve Sihirli Ayna deneyim alanlarının bulunduğu tır içerisinde ayrıca Türkiye’nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile bir uçuş deneyimi imkanı da sağlanıyor. Tır içerisindeki tüm bu teknolojik uygulamaların Türk mühendis ve yazılımcılar tarafından geliştirildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin