Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Toplanan Kabine Toplantısı Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.

17 Mayıs 2021 Pazartesi, 19:39
G: 17.05.2021 - 20:13
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Toplanan Kabine Toplantısı Sona Erdi
-

Saat 15.15’de başlayan Kabine Toplantısı ardından Erdoğan kameralar karşısına geçti. Alınan kararları kamuoyuyla paylaşan Erdoğan konuşmasına sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladı.
Eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ettiklerini belirten Erdoğan iki grup halinde esnaflara destek vereceklerini müjdeledi.

Ramazan ayı boyunca uygulanan kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesindesalgını büyük ölçüde kontrol altına aldıklarını söyleyen Erdoğan " Dünya ile birlikte ülkemizi de esir alan salgın musibetine karşı verdiğimiz mücadelenin tek amacı geleceği güvence altına almaktır. 5 milyon 100 bini aşkın insanımızın bu illete maruz kaldığı ortamda başka türlü hareket edebilmemiz mümkün değildir." dedi.

"Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabını görüştük. Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız". diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen tedbirlerin eziyet olsun diye değil bu sancılı dönemi geride bırakmak için milletin önüne konduğunun altını çizdi.

Esnafa Destek Müjdesi

 Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaflara 2 grup halinde destek vereceklerini belirterek ayrıntıları şu şekilde paylaştı;

"1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz"

Çiftçilere Müjde

Çiftçilerin de borçlarının erteleneceğini müjdeleyen Erdoğan, "Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir." dedi.

Müjdeleri sıralamaya devam eden Erdoğan, "Ton başına bin 275 olan arpa fiyatını bin 750 liraya yükseltiyoruz. Nohutta 4 bin 50 lira olarak belirlendi. Açıkladığımız alım fiyatları diğer alım kurumları için de referans alım olacak, farklı fiyatlandırma alınmayacak.Geçen yıl yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,27 lira destekleme ile birlikte 3,4 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı 3,87 liraya destekleme ile birlikte 4 liraya yükselmiştir." ifadelerine yer verdi.

Bıden'a tepkisini dile getiren Erdoğan "Ciddi manada orantısız bir güçle Gazze'ye saldıran İsrail'e yardım ederek kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizi mecbur bıraktınız. Bugün de hatırlatıyorum. 84 milyon olarak Kudüs nöbetini devam ettiriyoruz, devam edeceğiz." dedi.


AYRINTILAR GELİYOR…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin