Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak Genişletmek Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. İşte detaylar...

29 Aralık 2016 Perşembe, 22:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak Genişletmek Yok
-

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşan Erdoğan, Suriye genelinde bu geceden itibaren yürürlüğe girecek ateşkesle ilgili konuştu.

"BÖLGELER GENİŞLEMEYECEK"

Terör örgütlerinin mutabakatın dışında tutulduğunu ifade eden Erdoğan, "taraflar kontrollerindeki bölgeleri genişletemeyecek" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Suriye'deki ateşkes) Başta kıymetli dostum Sayın Putin olmak üzere ateşkes sürecine destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum. Biz Türkiye olarak Suriye'nin ve bölgemizin barışı, huzuru, istikrarı için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ateşkesin Suriyeli kardeşlerimizin için, daha ileri gidiyorum tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

"TAAHHÜT ETTİLER"

Taraflar, hava bombardımanı dahil silahlı saldırıları durdurmayı, kontrolleri altındaki bölgeleri birbirleri aleyhine genişletmemeyi taahhüt ettiler.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ KAPSAM DIŞI"

BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar, tabii ki bu ateşkesin dışındadır.

Türkiye vatandaşlarının can güvenliğini tamamen garanti altına alana kadar DAEŞ başta olmak üzere, mücadelesine aynı kararlılıkla devam edecektir. Buradan taviz vermemiz söz konusu değil.





haberler

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKANLARDAN VEYSEL SARI'YA ZİYARET
TARSUS'TA İLK YARDIM EĞİTİMİ FARKINDALIĞI
TARSUS'TA MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ
MERSİN'DE AR-GE PROJE PAZARI
AVRUPA ŞAMPİYONU MİLLİ HALTERCİ GAMZE ALTUN'DAN KAYMAKAM AKYÜZ'E ZİYARET
ARSLANKÖY HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK
MERSİN'DE 680 LİTRE SIVI METAMFETAMİN İLE 1 ZEHİR TACİRİ YAKALANDI
BAŞKAN BOLTAÇ "TURİZM İÇİN VATANDAŞ VE ESNAFTAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"
"MERSİN, TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRETİMİNDE GÜÇLÜ KONUMA GELMELİ"
TARSUS 'TA ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI

Mersin Haber ,Mersin