Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın Ardından Açıklamada Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

10 Ekim 2022 Pazartesi, 21:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın Ardından Açıklamada Bulundu
-

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçildiğini kaydederek salgınla, savaşla, enerji ve emtia fiyatlarının yükselişiyle, üretim ve tedarik kanallarının tıkanmasıyla başlayan ve resesyon ihtimaliyle tırmanan sancılı dönemin Türkiye’yi de etkilediğini belirtti.
“TÜRKİYE, TEHDİTLERİ ÖNCEDEN GÖREBİLME VE HIZLA TEDBİR ALABİLME KABİLİYETİNE SAHİP BİR ÜLKEDİR”
“Ülke ve milletçe düzensiz göç akınından hayat pahalılığına kadar bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, diğer devletlerden farklı olarak uzunca bir süredir maruz kaldığı saldırıların ve tuzakların da etkisiyle, tehditleri önceden görebilme ve hızla tedbir alabilme kabiliyetine sahip bir ülke olduğunu söyledi.
Her küresel kriz ve ardından yaşanan tartışmanın Türkiye'nin bu vasfını bir kez daha teyit ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadeledeki tecrübemizle tahkim ettiğimiz güvenlik ve sosyal mimarimiz bizi bölgemizdeki diğer kaoslara karşı da korunaklı hâle getirmiştir. Diplomaside uzunca bir süredir uğradığımız çifte standartlar ve haksızlıklar bize yeni bölgesel dalgalanmalar karşısında dengeli ve yapıcı politikalar geliştirme imkânı sağlıyor. Ekonomik saldırılar karşısında geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde, küresel krizin yıkıcı etkilerini en az düzeye indirmeyi başarabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı düşündüren enerji krizine, hem kaynak çeşitlendirmesine giderek hem yerli ve yenilenebilir kaynakları harekete geçirerek hazırlıklı yakalandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde, resesyon tehlikesinin giderek daha yüksek sesle konuşulduğu bir dönemde, insanımızın işini, aşını, geleceğini güvence altına aldık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin