
Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Türkiye’nin en geniş kapsamlı ‘Orman Okulu’ Tarsus’ta kurulması için çalışmalara başlandı.
Tarsus’ta bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesine ait Tarsus Gençlik Kampı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile imzalanacak protokolün ardından Türkiye’nin en büyük Orman Okuluna dönüştürülecek.
-BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR-
Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Orman Okulu, ormanda ya da ağaçlık alanda aktif katılımlı öğrenme yöntemlerinin uygulandığı, tüm öğrencilerin kendilerine güven ve öz saygı geliştirebilecekleri bir ortam sunan ilham verici bir metot olduğunu belirtti.
Kalaycı, Tarsus okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin faydalanabileceği ‘Orman Okulunda’ öncelikle 40 öğretmene “Orman Okulu Eğitici Eğitmenliği” eğitimi verilerek öğretmenlerin bu alan ile ilgili uzmanlaşmaları sağlanacak. Projenin ilk yılında 1000 okulöncesi ve ilkokul öğrencisine ulaşılması hedeflendiğini kaydetti.
-ORMAN OKULUNDA NELER VAR?
Tarsus Orman Okulu, uluslar arası standartlarda bir eğitim programını içerir. Program, birçok disiplinden beslenen Doğa Atölyeleri marifetiyle yürütülür. Atölyeler Milli Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi ve İlkokul Programının 31 kazanımını içermektedir. Tarsus Orman Okulu, bilimsel bilginin ve sanatın doğadan geldiğini öğrencilerin keşfetmesine olanak sunacak, yaratıcı becerileri destekleyecek nitelikte bir eğitim modelini benimseyecektir. Derslerin daha eğlenceli hale geldiği okulda öğrenciler kendilerini doğanın efendisi değil bir parçası olarak göreceklerdir.
Doğa Atölyesi, Kuş Gözlem Atölyesi, Tamir Atölyesi, Astronomi atölyesi,Doğanın Resmi,Doğanın Müziği,Perma kültür Uygulamaları” diye konuştu.
Ayrıca Uluslararası Eğitim ve Değerler Eğitimi Sempozyumunda (ISOEVA) Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Hakan Şeker tarafından bildiri sunulmuş ve yoğun ilgi gördü.
Kaynak: Yeni Doğuş
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.