"Corona Virüsü’ne Karşı Uyarı"

Türkiye’nin sınır komşusu İran’dan peş peşe gelen corona virüsü vakalarının ardından ülkemizde de korku yükseldi. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzman Doktoru Bahri Temuray, corona virüsüyle ilgili Mersinlilere uyarı da bulundu.

05 Mart 2020 Perşembe, 16:19
"Corona Virüsü’ne Karşı Uyarı"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
“Corona virüsü, Çin’in Huan kentinde son 1 ay içerisinde ortaya çıkmasına rağmen aslında ilk kez 2003 yılında, dünyada pek çok insanın etkilenmesi ile ortaya çıkmış ve gribal enfeksiyon yapan bir hastalıktır” diyen Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzman Doktoru Bahri Temuray, “Tıpkı bütün diğer gribal enfeksiyonlar gibi corona virüsü de hafif bir seyir olur. Ancak akciğer hastalıklarında, daha çok zatürre yaptığı zaman ölümcül sonuçlara neden olabilir. Aslında daha önceki dönemde domuz gribi, kuş gribi hafif seyirli olup daha sonrasında akciğer de enfeksiyon yaparak zat üreden öldüren hastalıklar gibi corona virüsü de akciğerleri etkilediği zaman ciddi bir hastalık tablosu oluşturur. Daha çok ileri yaşlarda bağışıklık sistemi sorunlu olan hastaların daha çok dikkat etmesi gerekir” dedi.
Corona virüsünün belirtileriyle ilgili konuşan Uzman Doktor Bahri Temuray, “Eğer hafif ateş halsizlik kırgınlık gibi belirtileriniz varsa, gribal bir belirtiniz varsa bu sizin hafif geçirebileceğiniz bir enfeksiyon olabileceği gibi git gide ağırlaşacak bir zatürre durumuna götürecek bir hastalığın başlangıcı da olabilir. Özellikle yakın zamanda Uzak Doğu’da ya da İran gibi bir ülkeden seyahatten gelmiş biri ile temasınız varsa şu dönemde aklınıza getirilmesi gereken hastalıklardandır. Tedavisinde diğer griplerde olduğu gibi daha çok beslenme, sıvı tedavisi ve semptom atik tedavi yapılır. Henüz çok ciddi anlamda bir tedavisi geliştirilmemiştir. Ama korkulanın aksine dünyadaki ölüm oranı yüzde 2-3lerdedir. Yani her hasta bu hastalıktan çok ciddi şekilde etkilenir ölür diye korkulacak bir durum yoktur. Diğer tüm gruplarda ki gibi bu virüste de gribal enfeksiyon hafif bir enfeksiyon şeklinde atlatılması çok daha muhtemeldir” diye konuştu.
Corona virüsünden nasıl korunması ile ilgili de konuşan Uzman Doktor Temuray, “Mümkün olduğunca ellerin temizliği çok önemlidir. Bulduğumuz her fırsatta ellerimizi sabunlamalı. Gribal enfeksiyonu olanlardan mümkün olduğunca belli bir mesafede uzak durmalı ve maske takmalıyız. Çünkü diğer grip enfeksiyonlarındaki gibi yayılım yolları daha çok öksürme temas ve partikül kanallarıdır. O yüzden corona virüsün diğer virüslerden çokta büyük bir farkı yoktur. Daha ölümcül olması şu andaki salgın ile alakalı bireydir. Yüzde 2’lik 3lük bir oran diğer griplerde de olur. Örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen sene normal gripten ölen insanların sayısının 65 bin olduğunu düşünürsek. Şu an da Çin’de 2 bin kişi olan ölüm sayısı çokta yüksek değildir. Dünyaya çok hızlı yayıldığı ve yeni bir virüs olduğu için dikkat etmek gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin