Çöplerini Tabiat Parkına Döken Site Sakinleri Tabiatı Göz Göre Sistematik Olarak Katlediyor!

Mersin Mezitli ilçesinde yer alan 100. Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı, civardaki site sakinleri tarafından adeta çöplüğe çevrildi.

02 Kasım 2023 Perşembe, 11:13
Çöplerini Tabiat Parkına Döken Site Sakinleri Tabiatı Göz Göre Sistematik Olarak Katlediyor!
-

Tüm çöplerini çöp konteynerlerine atmak yerine Mersinlilerin yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği, tabiat ile denizin buluştuğu 100. Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı’na atarak, tabiat katliamı yapan site sakinlerine vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Alanı ziyaret eden vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından olay gündeme otururken, çöplerin plaj içerisinde bulunan Mavi Yelken sitesi sakinleri tarafından bırakıldığı görüntülerde açıkça görüldü. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, tabiatı katleden site sakinlerine veryansın ederken, doğa severlerin konuya sessiz kalmamasını istediler.
Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde yer alan ve işletmesi özel bir firmaya ait olan 100. Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı’nda ortaya çıkan görüntüler gündeme oturdu. Plaj içerisinde bulunan Mavi Yelken sitesi sakinleri tarafından atılan çöpler nedeniyle katledilen parkta, ortaya çıkan pis koku ise tepkilere neden oldu. 100. Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı’ndaki görüntülerin sebebi ise belli oldu. Parkın yanında yer alan Mavi Yelken Sitesi’nde yaşayan vatandaşların çöplerini sürekli olarak parka attıkları iddia edildi.
Parkın temizliğinden sorumlu olan işletme çalışanları ise tabiat parkında düzenli olarak temizlik çalışmalarını yürüttüklerini fakat site sakinlerinin tüm uyarılara rağmen çöplerini tabiat parkına bıraktıklarını dile getirdi.
ÇEVRECİLERE SESLENDİ
Alanı ziyaret eden vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından olay gündeme oturdu. Mavi Yelken sitesi sakinlerine tepkilerini dile getiren vatandaşlar, bu durum karşısında tabiat severlerin konuya el atmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor

Mersin Haber ,Mersin